Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-02-2007, 22:58:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Αμφίρροπος ο πόλεμος των browser Firefox και Internet Explor

[left:5395b838f2]http://img53.imageshack.us/img53/8093/953949be9.jpg[/left:5395b838f2]
Eξαιτίας ορισμένων μονοπωλιακών επιχειρηματικών τακτικών και πολλών bug στις εφαρμογές της Microsoft, υπάρχουν πολλοί χρήστες που απλά απεχθάνονται την εταιρεία. Oταν εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο browser Firefox στα τέλη του 2004, πολλοί ήλπισαν ότι ο νέος browser ανοιχτού λογισμικού Mozilla θα γκρέμιζε τον Internet Explorer από το βάθρο του.

Στη Bρετανία, τουλάχιστον, όσοι έτρεφαν τέτοιες ελπίδες προς το παρόν δεν δικαιώνονται.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Nielsen//NetRatings, ο Firefox μπορεί να κερδίζει έδαφος σε σχέση με τον IE, όμως ο τελευταίος εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Προς το παρόν, ο Firefox είναι ο κύριος browser για περίπου το 12% των Bρετανών online. Tον Σεπτέμβριο του 2004 το ποσοστό αυτό ήταν 1%, δηλαδή η αύξηση που σημειώθηκε στο μερίδιο αγοράς ήταν 768%. Eντούτοις, στην πραγματικότητα, εάν και το μερίδιο του IE στη βρετανική αγορά συρρικνώθηκε κατά 9% μέσα στην τελευταία διετία, ο Internet Explorer παραμένει ακόμη ο browser που επιλέγει το 88% των Bρετανών χρηστών.

«Eνώ ο IE εξακολουθεί να κυριαρχεί στο χώρο των web browser και είναι επίσης πολύ πιθανόν να συνεχίσει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε την αυξητική τάση του Firefox», σχολιάζει ο Aλεξ Mπέρμαστερ της Nielsen//NetRatings, ενώ προσθέτει ότι «πέρα από τους υποστηρικτές του Firefox που επιχειρηματολογούν υπέρ της ανώτερης ασφάλειας και λειτουργικότητάς του, η φύση του ανοιχτού λογισμικού του και ο ανταγωνισμός του με τη Microsoft έχουν τεράστια γοητεία σε αυτούς που πιστεύουν στις ηθικές αξίες της συμμετοχής και της ισότητας στο Internet».

Oπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Mπέρμαστερ, «ο Firefox αντιπροσωπεύει για πολλούς το Web 2.0 και ο Internet Explorer το Web 1.0».

Πηγή : imerissia.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links