Θέμα: ΑΡΗΣ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-01-2011, 00:53:   #21
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Aρης-ΠΑΟΚ 0-0 (videos)

Ο Αρης δεν είχε την ουσία και ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε στο κλασικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης (0-0). Σχολίασε live o Αλέξης Σπυρόπουλος. Χαβίτο: "Ηταν το τελευταίο μου παιχνίδι" (videos).





Eτσι κρίθηκε

Ντέρμπι ήταν, φυσικό και επόμενο να υπήρχε άγχος και πίεση. Αλλά σε τόσο μεγάλο βαθμό; Ωρες-ώρες πίστευσε κανείς ότι οι δύο αντίπαλοι έκαναν διαγωνισμό για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Εστω και έτσι όμως, ο Αρης κατάφερε να φέρει μπάλες στην περιοχή του Χαλκιά με περισσότερες αξιώσεις απ' ότι ο εγκλωβισμένος ΠΑΟΚ. Μην φανταστείτε όμως ότι οι κίτρινοι δημιούργησαν τις μεγάλες, κλασικές ευκαιρίες. Απλώς πάτησαν περιοχή και προβλημάτισαν όσο μπορούσαν την αντίπαλη άμυνα.



Ο Δικέφαλος από την πλευρά του δεν μπορούσε να βρει χώρους. Τι και αν ο Μάκης Χάβος έκανε πολλές εσωτερικές αλλαγές στη διάταξή του; Οι μέσοι αδυνατούσαν να τροφοδοτήσουν σωστά τους Σαλπιγγίδη και Μουσλίμοβιτς ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελευταίος πήρε πολλές την πρωτοβουλία να βγει στη μεσαία γραμμή για να πάρει μπάλα. Το σουτ του Βιεϊρίνια (εύκολα λεία για τον Σηφάκη) ήταν ότι καλύτερο δημιούργησε ο ΠΑΟΚ στα 45 πρώτα λεπτά του ντέρμπι.


Κατά τη διάρκεια της επανάληψης ο Αρης πίεσε πιο ψηλά, είχε συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας αλλά δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει κλασικές φάσεις. Η παρουσία του Καστίγιο (επανήλθε και επίσημα στο ελληνικό πρωτάθλημα) έκανε τους κίτρινους πιο κινητικούς, χωρίς όμως να προβληματιστεί ιδιαίτερα η άμυνα του ΠΑΟΚ. Τα σουτ από το ύψος της περιοχής δεν απείλησαν ποτέ άμεσα τον Χαλκιά.


Ο Δικέφαλος έδειχνε να βολεύεται με την ισοπαλία και παρά το γεγονός ότι ο Χάβος φρέσκαρε και τη μεσαία γραμμή (Κουτσιανικούλης) και την επίθεση (Αθανασιάδης, Φιλομένο), η ομάδα του ουδέποτε πάτησε με αξιώσεις την περιοχή. Δεν είχε ούτε τις ιδέες, ούτε και την ταχύτητα για να το κάνει. Παρόλα αυτά έφυγε από το Βικελίδης με τον πολύτιμο πόντο.



ΜVP


Πριν το παιχνίδι, ο Πάμπλο Κοντρέρας πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του πατέρα του. Το θλιβερό αυτό γεγονός όμως δεν εμπόδισε τον Χιλιανό στόπερ να αριστεύσει στα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια του ματς. Πραγματικά εξαιρετικός.


Κλειδί Αγώνα


Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο η κατοχή της μπάλας δεν σου εξασφαλίζει τη νίκη. Πρόκειται για μάθημα που πήραν οι παίκτες του Αρη οι οποίοι, αν και κυρίαρχοι, στο δεύτερο 45λεπτο, δεν κατάφεραν να απειλήσουν ουσιαστικά.



Αδύναμος Κρίκος


Ως συνέχεια του προηγούμενου σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές του Αρη που κλήθηκαν να βρουν δίχτυα απογοήτευσαν. Ο Τσέζαρεκ, όσο έπαιξε, ήταν εκτός αγώνα, ο Κόκε ανούσιος και αργός και ο Χαβίτο άσφαιρος.





TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ:
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Για κάτι που στοχημάτιζα ήταν ότι ο Βανγκέλι θα παίξει δεξιά αντί του Νέτο λόγω Βιεϊρίνια. Λογικό. Ο Αλβανός είναι πιο αμυντικός και πιο δυνατός από τον Βραζιλιάνο. Από κει και πέρα ο Αρης παίζει με τρίτο χαφ στον άξονα και μένει να δούμε ποιος θα δίνει βοήθειες στον Μίτσελ στα αριστερά, αφού ο Καστίγιο δεν είναι στο αρχικό σχήμα. Ο ΠΑΟΚ καμία έκπληξη. Τίποτε άξιο σχολιασμού. Η αναμενόμενη ενδεκάδα και το επίσης αναμενόμενο σχήμα.



Μικρή καθυστέρηση στην έναρξη του αγώνα λόγω μίας εστίας φωτιάς που άναψε πίσω από την εστία του Σηφάκη. Στις 19:38 το παιχνίδι αρχίζει.

13ο λεπτό: Πολύ δυνατό σουτ του Φατί εκτός περιοχής, η μπάλα λίγο άουτ. Δείτε
τη φάση.

19ο λεπτό: Σέντρα του Βανγκέλι, ο Τόχα κοντρολάρει στη μικρή περιοχή αλλά ο Χαλκιάς διώχνει πριν ο Κολομβιανός προλάβει να πλασάρει. Δείτε
τη φάση.


Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Στο πρώτο δεκάλεπτο είδαμε την αναμενόμενη και πατροπαράδοτη τραχύτητα σε αυτού του είδους τα ματς. Το ερώτημα σχετικά με την αριστερή πλευρά του Αρη και τις βοήθειες στον Μίτσελ απαντήθηκε, αφού ο Τόχα είναι αυτός που παίζει αριστερό χαφ, αλλά με έναν τρόπο που χρησιμοποιούσε ο Κούπερ τον Μενδρινό. Η καινοτομία στον ΠΑΟΚ είναι ότι το σύστημα είναι 4-3-3 με τρεις χαφ στην ίδια ευθεία. Δεξιά ο Τσουκαλάς, στη μέση ο Ιβιτς και αριστερά ο Γκαρσία. Πιθανολογώ ότι ο Τσουκαλάς θα δίνει βοήθειες στον Σαλπιγγίδη για να μπαίνει πιο μέσα ο διεθνής επιθετικός. Αναμενόμενη η προσοχή του Αρη στον Βιεϊρίνια, όχι μόνο με τον Βανγκέλι, αλλά και με την προσήλωση και την προθυμία του Χαβίτο στις επιστροφές και τις επιπλέον βοήθειες του Φατί. Μέχρι στιγμής κυρίαρχη φιγούρα στον άξονα ο Φατί, ο πιο box to box παίκτης.

31ο λεπτό: Σουτ του Βιεϊρίνια από τον άξονα εκτός περιοχής, μπλοκάρει εύκολα ο Σηφάκης.

37ο λεπτό: Σέντρα του Μίσελ, κεφαλιά-πάσα του Χαβίτο, σουτ του Κόκε στην κίνηση μέσα από την περιοχή, βάζει σωτήρια προβολή ο Κοντρέρας. Δείτε
τη φάση.

43ο λεπτό: Φάουλ με φάλτσο από τον Γκαρσία, η μπάλα περνάει από όλους και γκελάρει μπροστά στον Σηφάκη που διώχνει σε κόρνερ.


Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Μετά το 20' είδαμε την ιδέα του Χάβου να φέρει πιο κοντά τον Σαλπιγγίδη με τον Μουσλίμοβιτς μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2. Στην ίδια ευθεία (από δεξιά προς τα αριστερά) οι Τσουκαλάς, Ιβιτς, Γκαρσία και Βιεϊρίνια. Αυτό έγινε για να έχει ο ΠΑΟΚ καλύτερη ισορροπία, αφού ο Ιβιτς και ο Γκαρσία έχουν τη δυνατότητα να διανέμουν σωστά το παιχνίδι. Ωστόσο είναι δύσκολο να βρεθεί άλλος εκτός από τον Βιεϊρίνια για να περάσει τη μπάλα μπροστά. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει γρήγορο transition. Επίσης, είδαμε και την ιδέα του Χάβου να περάσει τον Βιεϊρίνια δεξιά για να βρίσκει περισσότερους χώρους, αφού όπως είπαμε ο Αρης είχε τρεις παίκτες πάνω του. Ο Αρης βγάζει μια πιο έντονη επιθυμία νίκης, είναι αυτό που λέμε λαϊκά: θέλει πιο πολύ το παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ απορροφά αυτή την επιθυμία του Αρη και λογικά περιμένει στο δεύτερο μέρος να φθίνει για να χτυπήσει. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ είναι ευχαριστημένος που μπορεί να κοντρολάρει τη διάθεση των γηπεδούχων.

49ο λεπτό: Ο Χαβίτο μπαίνει στην περιοχή και σουτάρει με το αριστερό. Η μπάλα παίρνει κατεύθυνση για τα δίχτυα αλλά βρίσκει το κεφάλι του Τσιρίλο και φεύγει κόρνερ.Δείτε
τη φάση.

53ο λεπτό: Από κόρνερ του Μίσελ, η μπάλα φτάνει στον Φατί που στοπάρει και σουτάρει άουτ από κοντά.

58ο λεπτό: Σουτ του Βανγκέλι από το ύψος της περιοχής, η μπάλα από τα δοκάρια του Χαλκιά



Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Η πολύ βαρύτητα και η σημασία των τοποθετήσεων και των μαρκαρισμάτων έχει καταπνίξει τη δράση και το θέαμα. Ο Αρης είναι πιο ταχυκίνητη ομάδα και το ψάχνει με την προσωπική ενέργεια σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ που περιορίζεται σε μια οργάνωση. Αξιοθαύμαστη η συγκέντρωση του Κοντρέρας ώρες αφότου έμαθε τον θάνατο του πατέρα του. Ο ΠΑΟΚ, όμως, έχει καταφανή αδυναμία να σταθεί όταν πρέπει να παίξει γρήγορα.

62ο λεπτό: Απευθείας κόρνερ (!) του Γκαρσία, με μεγάλη δυσκολία διώχνει ο Σηφάκης.
Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Η ανωτερότητα του Αρη γίνεται όλο και πιο σαφής όσο περνάει ο χρόνος, αλλά το γκολ παραμένει ταμπού για την ομάδα με την χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ από παθητικός έως υπερβολικά παθητικός. Είναι μια κακή πρόβα του 0-0 που χρειάζεται την Τετάρτη. Σημάδια ανησυχίας για τον Αρη τα στημένα του Πάμπλο Γκαρσία. Κατά τη γνώμη μου, μάλλον βοήθεια στον ΠΑΟΚ έδωσε η είσοδος του Καστίγιο στο ματς. Ο Κόκε έπαιζε περιφερειακός κυνηγός και έμπαινε όλο και περισσότερο στο παιχνίδι, ενώ τώρα παίζει κορυφή και διευκολύνει τον ΠΑΟΚ.

84ο λεπτό: Διαγώνιο σουτ του Χαβίτο, μπλοκάρει με υπερένταση ο Χαλκιάς.

90ο λεπτό: Σουτ του Καστίγιο υπό πολύ καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, ελάχιστα άουτ η μπάλα. Δείτε
τη φάση.



Ο Αλέξης Σπυρόπουλος σχολιάζει: Στο τελευταίο στάδιο ο ΠΑΟΚ θεωρητικά και μόνο με τον Αθανασιάδη προσπάθησε να κλέψει το ματς. Ηταν ένα σενάριο που δεν άξιζε. Δεν έβγαλε επιθετική προσωπικότητα. Με ένα από τα χειρότερά του παιχνίδι έφερε ένα άνετο 0-0, το οποίο είναι ένα πολυπαιγμένο έργο στα ντέρμπι των δύο ομάδων. Μία συνολική υπεροχή του Αρη δίχως αντίκρισμα και μία αντίπαλη εστία που όσο κυλάνε τα σερί (τέταρτο συνεχόμενο ματς χωρίς γκολ) γίνεται όλο και πιο ταμπού. Μεγάλη η απώλεια του Χαβίτο για τη συνέχεια και πλέον προσευχές να τους βγει ο Μπομπαντίγια για να μπορέσουν να διεκδικήσουν την 5η θέση. Ουσιαστικά φάνηκε ότι η ενέργεια του ΠΑΟΚ απορροφήθηκε από το ματς Κυπέλλου της Τετάρτης. Πέρυσι για τον ΠΑΟΚ η επίσκεψη στο Χαριλάου ήταν ένας τίτλος, φέτος τίποτα. Πέρυσι για τον Αρη ήταν να στερήσει τον τίτλο από τον ΠΑΟΚ, φέτος να κυνηγάει την Καβάλα.



Διαιτητής: Κωνσταντινέας
Βοηθοί: Μπαλτάς, Αλεξέας


Συνθέσεις

Άρης:

Μιχάλης Σηφάκης, Κρίστι Βανγκέλι, Ρονάλντο Γκιάρο, Περέιρα Μίτσελ, Ρικάρντο Φατί, Αλβάρο Πορτίγια (79' Κώστας Μενδρινός), Χουάν Κάρλος Τόχα, Νίκος Λαζαρίδης, Ντάνιελ Τσέζαρεκ (62' Νέρι Καστίγιο), Σέρχιο Κόκε, Φρανσίσκο Χαβίτο
Π.Α.Ο.Κ.:

Κώστας Χαλκιάς, Μπρούνο Τσιρίλο, Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, Μασιέλ Λίνο, Πάμπλο Κοντρέρας, Πάμπλο Γκαρσία, Βλάνταν Ιβιτς (68' Βασίλης Κουτσιανικούλης), Σταύρος Τσουκαλάς, Δημήτρης Σαλπιγγίδης (85' Λούσιο Φιλομένο), Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (77' Στέφανος Αθανασιάδης), Αντελίνο Βιεϊρίνια

  • Το film του αγώνα
  • 4'Κίτρινη κάρτα ο Μίτσελ
  • 36'Κίτρινη κάρτα ο Τσιρίλο
  • 37'Κίτρινη κάρτα ο Χαλκιάς
  • 62'Αντικαταστάθηκε ο Τσέζαρεκ
  • 62'Πέρασε στον αγώνα ο Καστίγιο
  • 68'Αντικαταστάθηκε ο Ιβιτς
  • 68'Πέρασε στον αγώνα ο Κουτσιανικούλης
  • 77'Αντικαταστάθηκε ο Μουσλίμοβιτς
  • 77'Πέρασε στον αγώνα ο Αθανασιάδης
  • 79'Αντικαταστάθηκε ο Πορτίγια
  • 79'Πέρασε στον αγώνα ο Μενδρινός
  • 85'Αντικαταστάθηκε ο Σαλπιγγίδης
  • 85'Πέρασε στον αγώνα ο Φιλομένο
  • 92'Κίτρινη κάρτα ο Τσουκαλάς
Νίκος Γιαννόπουλος


πηγη
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
korn (31-01-2011)
Sponsored Links