Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-02-2007, 23:32:   #2
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Μια παλιά ιστορία

Η ιδέα του συνδυασμού δύο καρτών γραφικών ξεκίνησε πριν αρκετά χρόνια από την πάλαι ποτέ κυρίαρχη 3dfx. Τότε, τα πράγματα ήταν απλά, αφού ο χρήστης μπορούσε να αγοράσει μια κάρτα επιτάχυνσης τρισδιάστατων γραφικών της εταιρείας και αργότερα, όταν είχε την οικονομική άνεση, αντί να την αντικαταστήσει να προσθέσει άλλη μια για να αυξήσει σχεδόν στο διπλάσιο τις επιδόσεις της. Όταν η 3dfx εξαγοράστηκε από την Nvidia, η τεχνολογία SLI φάνηκε να χάνεται. Πριν περίπου τρια χρόνια όμως έκανε τη δυναμική επανεμφάνισή της. Περίπου πριν τρια χρόνια η Nvidia παρουσίασε την τεχνολογία SLI και, αντίστοιχα, η ATI (νυν AMD) το δικό της αντίστοιχο, Crossfire. Αμφότερες αποτελούσαν μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της προσέγγισης που ακολούθησε πριν αρκετά χρόνια η 3dfx, και επέτρεπαν το συνδυασμό δύο καρτών γραφικών για την παραγωγή ενός κοινού αποτελέσματος. Το αποτέλεσμα, θεωρητικά, ήταν ο διπλασιασμός επιδόσεων. Πρακτικά όμως η κατάσταση απείχε από το ιδανικό.

Την εποχή της 3dfx, οι κάρτες της εταιρείας που συνδυάζονταν μεταξύ τους ήταν σχεδόν πανομοιότυπα μέλη της σειράς Voodoo 2. Το νέο SLI και Crossfire των Nvidia και ATI αντίστοιχα είναι μια πιο πολύπλοκη υπόθεση. Αρχικά, το SLI της Nvidia είχε ως προϋπόθεση τη χρήση δύο πανομοιότυπων καρτών με ολόϊδια χαρακτηριστικά και, για τη μείωση της πιθανότητας εμφάνισης προβλημάτων στο ελάχιστο, από τον ίδιο κατασκευαστή. Το Crossfire της ATI ήταν πιο ευέλικτο, αλλά απαιτούσε τη χρήση εξωτερικών καλωδίων που ένωναν τις μεταξύ τους κάρτες. Με την πάροδο του χρόνου αμφότερες οι εταιρείες βελτίωσαν τις προτάσεις τους, που όμως απέχουν ακόμη από το ιδανικό. Επιπλέον, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν άχρηστο το SLI/Crossfire εξαιτίας του ρυθμού με τον οποίο κινείται η σύγχρονη τεχνολογία, αφού ένα μέσο μοντέλο κάρτας γραφικών επόμενης γενεάς, με σχετικά χαμηλό κόστος, μπορεί να παρουσιάσει παραπλήσιες επιδόσεις όσο δύο πανάκριβα κορυφαία μοντέλα προηγούμενης γενεάς σε SLI/Crossfire.

πηγή insomnia.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση