Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-03-2011, 01:18:   #1
ironitsa
Moderator
 
Το avatar του χρήστη ironitsa
 
Εγγραφή: Feb 2009
Περιοχή: LA
Μηνύματα: 2.768
Thanks: 555
Thanked 876 Times in 574 Posts
My Mood:
ironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enoughironitsa will become famous soon enough
Προεπιλογή Με το «Watch my dance» στο Ντίσελντορφ

Στο «Watch my dance» έδωσαν το εισιτήριο για τη φετινή Eurovision κοινό και κριτική επιτροπή, το βράδυ της Τετάρτης. Ο Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike θα συμμετάσχει στον α' ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ.
Ο ελληνικός τελικός, που πραγματοποιήθηκε στο Studio Δ των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στην Κατεχάκη και τον οποίο παρουσίασε η Λένα Αρώνη


μεταδόθηκε απευθείας από τη συχνότητα της ΝΕΤ, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΡΤ για τη Eurovision, καθώς και από την ERTworld για τον απόδημο ελληνισμό.
Στο επίκεντρο η μουσική, οι ερμηνείες και οι εκπλήξεις

Το «Watch my dance» (μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος, στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη), επέλεξαν κοινό και κριτική επιτροπή για να εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στον 56ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σε μια βραδιά που παρουσίασε η Λένα Αρώνη, και στην οποία διαγωνίστηκαν έξι τραγούδια.

Η βραδιά άρχισε με την ομάδα κρουστών του Νίκου Τουλιάτου. Στη συνέχεια, ο κάθε συμμετέχοντας τραγούδησε απόσπασμα του τραγουδιού του, συνοδευμένος στα φωνητικά από τους υπόλοιπους καθώς και από τον Νίκο Τουλιάτο, χρησιμοποιώντας ώς μουσικό όργανο μία φιάλη νερού.

Ακολούθησε μία σύντομη αναδρομή στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, δίνοντας μας την ευκαιρία να θυμηθούμε την περσινή νικήτρια στο Όσλο, τη Γερμανίδα Lena και το "Satellite". Ο Γιώργος Αλκαίος & friends με το "OPA" κατέκτησαν την όγδοη θέση.

Στη συνέχεια, ο πρώτος προσκεκλημένος της βραδιάς, ο Απόλλωνας Ρέτσος, παρουσιάσε το τραγούδι του "PIGS", εμπνευσμένο από την ονομασία που έχει δοθεί στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ευχές στους διαγωνιζόμενους έστειλαν μέσω video οι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την Ιταλία (ο Raphael Gualazzi), τη Φινλανδία (o Paradise Oskar), το Σαν Μαρίνο (η Senit) και τη Μ. Βρετανία (οι Blue), καθώς και ο Σάκης Ρουβάς.

Σειρά είχε η παρουσίαση των φετινών συμμετοχών του ελληνικού τελικού.


Επί σκηνής, λοιπόν, ανέβηκαν πρώτα τα Κόκκινα Χαλιά με το "Come with me" (Μουσική: Κόκκινα Χαλιά, Στίχοι: Κόκκινα Χαλιά, Ανδρέας Γαλανόπουλος).


Τη σκυτάλη πήρε η Βαλάντω Τρύφωνος, ερμηνεύοντας το "The Time is Now" (Μουσική - Στίχοι: Ramström, Magnusson, Vuorinen).



Το τραγούδι του "Χαμογέλα" παρουσιάσε το Τριημιτόνιο (Μουσική: Νίκος Τερζής, Στίχοι: Βαγγέλης Κωνσταντινίδης).



Στη συνέχεια, η Αντιγόνη Ψυχράμη ερμήνευσε το "Ιt’s all Greek to me" (Μουσική: Απόστολος Ψυχράμης, Στίχοι: Δημήτρης S, Gerarg James Borg).


Ο Λούκας Γιώρκας feat. Stereo Mike παρουσίασε το "Watch my dance" (Μουσική: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος
Στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη).


Η παρουσίαση των τραγουδιών ολοκληρώθηκε με τη Nikki Ponte και το "I Don’t Wanna Dance" (Μουσική - Στίχοι: Jonas Saeed - Pia Sjöberg).



Στη συνέχεια, έγινε σύνδεση με το green room, όπου οι διαγωνιζόμενοι ανεμεναν τα αποτελέσματα της βραδιάς, και αμέσως μετά άρχισε η διαδικασία της ψηφοφορίας.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επί σκηνής βρέθηκαν ο Χρίστος Μυλόρδος, που φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι «Σαν άγγελος σε αγάπησα» (σε σύνθεση Ανδρέα Αναστασίου και στίχους Μιχάλη Αντωνίου), ο Glen Vella -που αναδείχθηκε νικητής στον τελικό της Μάλτας μετά από σκληρή μάχη- με το τραγούδι "One Life", και η πολύ δημοφιλής στους euro-fans Poli Genova από τη Βουλγαρία, με το τραγούδι "Na Inat".

Λίγο πριν από την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο Ντέιβιντ Λιντς ερμήνευσε με τον δικό του τρόπο αποσπάσματα από ελληνικές συμμετοχές προηγούμενων ετών - a cappella, παίζοντας σαξόφωνο αλλά και με τη συνοδεία της ομάδας του Νίκου Τουλιάτου.

Στο αμφιθέατρο της Κατεχάκη βρέθηκαν δημοσιογράφοι και euro-fans, και στο φουαγιέ φιλοξενήθηκαν φίλοι και συγγενείς των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στον ελληνικό τελικό.


H διαδικασία της ψηφοφορίας


Το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την ΕΡΤ στη Eurovision του Ντίσελντορφ επελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Την πενταμελή κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: Πρόεδρος: Μαρίνα Λαχανά, Διευθύντρια Προγράμματος Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Μέλη: Ανδρέας Πυλαρινός, αρχιμουσικός, Γιώργος Παυριανός, στιχουργός, Μπέσυ Μάλφα, ηθοποιός, Μιχάλης Τσαουσόπουλος, γενικός διευθυντής Ρ/Σ Athens Dee Jay και Rοck FM.

Το «Watch my dance» θα διαγωνιστεί στον α' ημιτελικό της διοργάνωσης στις 10 Μαΐου στο Ντίσελντορφ. Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο β' ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός.

Στον α' ημιτελικό (10 Μαΐου 2011) στο Ντίσελντορφ διαγωνίζονται:
(α' μέρος) Αλβανία, Αρμενία, Φινλανδία, Γεωργία, Νορβηγία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Ελβετία, Τουρκία.
(β΄ μέρος) Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, ΕΛΛΑΔΑ, Ουγγαρία, Ισλανδία, Λιθουανία,
Μάλτα, Πορτογαλία, Σαν Μαρίνο.

Στον β' ημιτελικό (12 Μαΐου 2011) διαγωνίζονται:
(α' μέρος) Αυστρία, Βέλγιο, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κύπρος, Μολδαβία, Ολλανδία, Σλοβακία, Σουηδία, Ουκρανία.
(β' μέρος) Λευκορωσία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Λετονία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σλοβενία.

Από τους δύο ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (10 από κάθε έναν) για τον τελικό της 14ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας και οι big five, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία, καθώς και η Ιταλία, η οποία επιστρέφει στον διαγωνισμό μετά από 14 χρόνια αποχής.

Στους ημιτελικούς του Ντίσελντορφ, εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν σε κάθε έναν από αυτούς, έχουν δικαίωμα ψήφου η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο στον πρώτο και η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία στον δεύτερο.
__________________


Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ironitsa : 03-03-2011 στις 01:21:
Ο χρήστης ironitsa δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ironitsa For This Useful Post:
Smell (03-03-2011)
Sponsored Links