Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 15-06-2011, 21:09:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Σήμερα ολική έκλειψη Σελήνης, ορατή απο την Μαγνησία


Σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου, το βράδυ κατά τις 22.00, θα γίνει ορατή και από τη Μαγνησία, η ολική έκλειψη της Σελήνης. Πρόκειται για ένα σπάνιο και πολύ εντυπωσιακό φαινόμενο, το οποίο συμβαίνει επειδή η Σελήνη μπαίνει στη σκιά της Γης και έτσι δεν φαίνεται παρά ελάχιστα.

Η έκλειψη θα αρχίσει στις 21.30, οπότε η Σελήνη θα εισέλθει στην παρασκιά της Γης και θα αρχίσει να χάνει την κανονική φωτεινότητά της, στις 22.30 θα αρχίσει η ολική έκλειψη, οπότε η Σελήνη θα εισέλθει στη σκιά της Γης και θα φαίνεται αμυδρά. Το φαινόμενο θα παραταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα, οπότε ο δίσκος της Σελήνης θα εξέλθει από την σκιά της Γης, και στη συνέχεια θα εξέλθει από την παρασκιά της.

Σύμφωνα με την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, «απόψε το βράδυ θα έχουμε Πανσέληνο και η Σελήνη θα βρίσκεται στο εκ διαμέτρου αντίθετο σημείο ως προς τον Ήλιο (ο Ήλιος θα έχει δύσει προ πολλού και η Σελήνη θα έχει ανατείλει επίσης προ πολλού) και γι’ αυτό θα συμβεί το μοναδικό αυτό φαινόμενο της ολικής έκλειψης, το οποίο μπορεί να το παρατηρήσει κανείς ακόμη και μέσα από την πόλη του Βόλου. Διότι από παντού η Σελήνη θα φαίνεται. Εάν την παρατηρήσει με κιάλια θα είναι πολύ καλύτερα.

Για καλύτερη παρατήρηση, όμως, του φαινομένου, η Εταιρία Αστρονομίας της πόλης μας οργανώνει αστροβραδιά στην κορυφή του οικισμού των δημοσίων υπαλλήλων στον Άγιο Στέφανο (πρώην Σωρό). Το χώρο αυτό τον βρίσκει κανείς αρχίζοντας από την εκκλησία του Αγίου Στεφάνου και ακολουθώντας διαδοχικά τις οδούς : Αμαρυλλίδας, Αλόης και Γιασεμιών».

Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, οπότε θα φαίνονται περισσότερα άστρα, ένα μέλος της Εταιρίας έχει αναλάβει να ξεναγήσει τον κόσμο στον έναστρο ουρανό, να δείξει με λέιζερ τους διάφορους αστέρες και τους αστερισμούς του ουρανίου θόλου, με την ιστορία και τη μυθολογία τους, ενώ με τα τηλεσκόπια, οι προσερχόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν εκτός από τη Σελήνη και τον Κρόνο, το σμήνος αστέρων του Ηρακλή και άλλα ουράνια αντικείμενα.

[πηγή: Μαγνησία]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to cRc For This Useful Post:
korn (16-06-2011)
Sponsored Links