Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-07-2011, 10:28:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Γερμανοί τουρίστες κρουαζιέρας κατέκλυσαν σήμερα το Βόλο

Πλέον των 2000 Γερμανών κυρίως επιβατών του κρουαζιεροπλοίου Aida Diva που κατέπλευσε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Βόλου έμειναν στην περιοχή και επισκέφθηκαν την αγορά, τα μνημεία της περιοχής ενώ έκαναν το μπάνιο τους στις κοντινές ακτές. Μόλις 250 επισκέφθηκαν τα Μετέωρα. Ο δήμος Βόλου είχε οργανωθεί ικανοποιητικά και κατάφερε να συγκρατήσει την πλειοψηφία των επιβατών στην περιοχή, καθώς εκτιμά ότι η κρουαζιέρα για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί σημαντικό μοχλό ανάπτυξης. Για αύριο η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα προγραμματίζει συνάντηση και με τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου ώστε να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η αγορά για τους επισκέπτες, αν και μέχρι τώρα ο Σύλλογος έχει αρνηθεί να κρατήσει και το μεσημέρι ανοιχτά τα καταστήματα, ή το απόγευμα, επεκτείνοντας το ωράριο για χάρη των επισκεπτών.
Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, πέντε λεωφορεία κατευθύνθηκαν στα Μετέωρα, δύο λεωφορεία στην Κορώπη για μπάνιο, ένα λεωφορείο για περιπατητικό τουρισμό, δύο λεωφορεία κατευθύνθηκαν στη Μακρινίτσα, άλλα δύο έκαναν το δρομολόγια Βόλος - Μακρινίτσα και Κορώπη για μπάνιο και ένα λεωφορείο για την Άφησσο.
«Όλοι οι άλλοι τουρίστες που βγήκαν από το κρουαζιερόπλοιο, πήγαν τόσο στο κέντρο της πόλης, αλλά και σε κοντινές ακτές όπως Άναυρο και Αλυκές για κολύμπι», ανέφερε η κα Μπαρτζώκα.
Η κα Μπαρτζώκα επανέλαβε ότι η πόλη και η ευρύτερη περιοχή, έχουν μεγάλη προοπτική ανάπτυξης από την κρουαζιέρα και επανέλαβε τον σχεδιασμό που έχει αναλάβει η Τουριστική επιτροπή για έκδοση χαρτών με τέσσερις διαδρομές, που θα προωθήσουν στις εταιρίες, ώστε οι τουρίστες που καταφθάνουν με κρουαζιερόπλοια, να σχεδιάζουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.
Παράλληλα παρατήρησε ότι θα πρέπει ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου να προβεί σε κάποιες παρεμβάσεις στον πρόχειρο σταθμό υποδοχής των επιβατών, όπως η τοποθέτηση σκιάστρου, χώρων που θα μπορούν να κάθονται οι επισκέπτες για να ενημερωθούν από τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής για το τι μπορούν να κάνουν παραμένοντας στην περιοχή. « Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν τους πρεσβευτές του τουρισμού για την πόλη μας» τόνισε.
Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Βόλου ετοιμάζεται από΄τώρα μαζί με το Επιμελητήριο και τον ΟΛΒ να παραστούν στο μεγάλο συνέδριο για την κρουαζιέρα που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο στην Κωνσταντινούπολη. Τέλος μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα είναι έτοιμο και το πακέτο τουριστικής προβολής του Βόλου για να δοθεί στους τουρ οπερέιτορς από το Ροστώβ που θα επισκεφθούν την περιοχή μας.

[πηγη : ert.gr]
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links