Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-02-2007, 23:30:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Έργα στον Μαλιακό

Προκηρύχθηκε και η τελευταία εργολαβία για το Πέταλο του Μαλιακού, ενώ στις 20 Μαρτίου θα υπάρξει δημοπράτηση του έργου Ανισόπεδος Κόμβος Αγίας Μαρίνας Στυλίδας-Ανισόπεδος Κόμβος Ραχών.

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, κ. Γιώργος Σουφλιάς δήλωσε σχετικά ότι, "προκηρύξαμε το έκτο και τελευταίο μεγάλο έργο που χρειάζεται να κατασκευαστεί για να γίνει το "φονικό" Πέταλο του Μαλιακού στο σύνολό του ένας κλειστός ασφαλής αυτοκινητόδρομος ευρωπαϊκών προδιαγραφών". Όπως ανέφερε ο υπουργός, το έργο περιλαμβάνει τις παρακάμψεις Στυλίδας και Καραβόμυλου, έχει συνολικό προϋπολογισμό 200 εκ. ευρώ και μήκος 19,3 χλμ.

"Τον Ιανουάριο του 2005 αναθέσαμε την μελέτη του έργου και αφού ολοκληρώθηκε το εντάξαμε στο Γ ΚΠΣ τον Ιανουάριο του 2007 εξασφαλίζοντας την χρηματοδότησή του. Με τη δημοπράτηση και αυτής της εργολαβίας το μέτωπο των έργων στο Πέταλο Μαλιακού θα εκτείνεται σε 78,4 χλμ., με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 800 εκατ. ευρώ. Με ταχύτατους ρυθμούς, μετατρέπουμε σε σύγχρονο κλειστό αυτοκινητόδρομο ένα από τα χειρότερα κομμάτια της Εθνικής Οδού (ΠΑΘΕ) και από τον Ιούλιο του 2007 θα αρχίσουμε τμηματικά να τον παραδίδουμε στην χρήση των οδηγών", επεσήμανε επίσης ο κ. Σουφλιάς.

Ο υπουργός ανέφερε δε ότι "το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αγίας Μαρίνας Στυλίδας μέχρι τον Ανισόπεδο Κόμβο Ραχών θα ακολουθήσει εντελώς νέα χάραξη παρακάμπτοντας την Στυλίδα και τον Καραβόμυλο με τρείς (3) σήραγγες και τέσσερις κοιλαδογέφυρες. Το έργο υπολογίζεται να ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί το 2010".
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links