Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-02-2007, 09:24:   #1
Stella
I'm Blonde and i like it!
 
Το avatar του χρήστη Stella
 
Εγγραφή: Jul 2006
Περιοχή: L.Alaloum
Μηνύματα: 3.411
Thanks: 752
Thanked 1.000 Times in 646 Posts
My Mood:
Stella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura aboutStella has a spectacular aura about
Προεπιλογή Και τα έμβρυα... κλαίνε!

[left:3e802eae02]http://img295.imageshack.us/img295/4742/embryoyv0.jpg[/left:3e802eae02]
Αν νομίζατε ότι το πρώτο κλάμα ενός μωρού ακούγεται στην αίθουσα τοκετού, κάνετε λάθος. Έρευνα Νεοζηλανδών επιστημόνων έρχεται να αποδείξει ότι...κάποια μωρά κλαίνε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, ως αντίδραση σε κάποιο θόρυβο που άκουσαν. Οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα αυτό, βλέποντας τις εικόνες των υπερηχογραφημάτων σε μωρά που άκουγαν μουσικούλα από την κοιλιά της μαμάς. Το zoom στην εμβρυακή ζωή αυτής της ηλικίας κατέγραψε την έκπληξή τους, τις βαθιές ανάσες που έπαιρναν, το άνοιγμα του στόματος και το τρεμούλιασμα στο πηγούνι, εικόνες που μαρτυρούν συμπεριφορά κλάματος.
Η ανακάλυψη ήρθε τυχαία. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Auckland της Νέας Ζηλανδίας, με επικεφαλής τον dr Ed. Mitchell έκαναν έρευνα για τις επιπτώσεις του καπνίσματος και των ναρκωτικών στην εγκυμοσύνη. Στην αρχή δεν κατάλαβαν ότι η συμπεριφορά του μωρού ήταν κλάμα και νόμιζαν ότι πρόκειται μάλλον για μία κρίση. Στη συνέχεια όμως, κάνοντας zoom στο video του υπερηχογραφήματος, είδαν ότι επρόκειτο ξεκάθαρα για κλάμα.
Ο dr Mitchell δεν φαίνεται να εκπλήσσεται για το εύρημα της έρευνας. Όπως αναφέρει, ακόμα και τα πολύ πρόωρα νεογνά, μπορούν να κλάψουν. Το κλάμα όμως της εμβρυακής ζωής δεν είχε ποτέ μέχρι τώρα παρατηρηθεί.
Η έρευνα δημοσιεύεται στην έκδοση για τα έμβρυα και νεογνά της επιθεώρησης Archives of Disease in Childhood.
__________________
Ο χρήστης Stella δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links