Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-02-2007, 01:27:   #151
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Επιτέλους νίκη...

Ο Ζούλιο Σέζαρ πανηγυρίζει το νικητήριο γκολ μαζί με τους Τσιρίλο, Καμπάνταη Μετά από έξι επίσημα παιχνίδια χωρίς νίκη η ΑΕΚ πήρε το "τρίποντο" σε ένα συναρπαστικό ματς επί της Καλαμαριάς με 2-1. Σε αυτό βέβαια οφείλει πολλά στον Σωκράτη Φυτανίδη, που ήταν μοιραίος για την ομάδα του καθώς πέτυχε με αυτογκόλ το πρώτο "κιτρινόμαυρο" γκολ και υπέπεσε σε πέναλτι στο δεύτερο.

Το ζητούμενο για την ΑΕΚ ήταν η επικράτηση επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς, προκειμένου να παραμείνει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Οι παίκτες του Λορέντσο Σέρα Φερέρ έφτασαν στο στόχο τους, παρά τις πολλές απουσίες που είχαν. Βέβαια οι γηπεδούχοι απέδειξαν ότι είναι "σκληρό καρύδι" και έδωσαν από την πλευρά τους, τον δικό τους αγώνα.

Η ΑΕΚ ήταν αυτή που έχασε και την πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι, έστω και αν γι αυτό ευθύνεται παίκτης της Καλαμαριάς. Στο 8΄ μετά από κόρνερ, ο Ουέλινγκτον στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στο δοκάρι του Κόβατς. Στο επόμενο λεπτό, η ΑΕΚ έφτασε στο γκολ με τον Καμπάντα, όμως ο Τσαχειλίδης είχε διαφορετική άποψη και ακύρωσε το γκολ. Αν ο Τσαχειλίδης υπέδειξε οφ σάιντ, η απόφαση είναι λανθασμένη καθώς η φάση προήλθε από πλάγια, όμως το σφύριγμα έγινε νωρίτερα και οι αμυντικοί της Καλαμαριάς είχαν σταματήσει πολύ πριν πάρει τη μπάλα ο επιθετικός της ΑΕΚ. Διευκρινήστηκε τελικά ότι δόθηκε επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Καμπάνταη.

Η υπεροχή της ΑΕΚ καρποφόρησε στο 14'. Ο Μαντούκα έκανε την σέντρα από τα αριστερά. Ο Φυντανίδης, στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, δεν υπολόγισε σωστά, με αποτέλεσμα να την στείλει στα δίχτυα της ομάδας του.

Το γκολ αυτό φάνηκε να ξυπνάει τους γηπεδούχους και στο 16' έφτασαν κοντά στην ισοφάριση. O Φαβάλι έστρωσε με το κεφάλι στον Βέλα Τζούνιορ, που σούταρε άσχημα άουτ.

Τελικά οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη, πέτυχαν τον σκοπό τους στο 17'. Ο Φαβάλι έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος του Παπασταθόπουλου και την έδωσε στον Μπουσάϊ που με ψύχραιμο και άψογο πλασέ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι "Πόντιοι" πήραν τα ηνία του αγώνα και απείλησαν ακόμα και με δεύτερο γκολ, όμως ο Σορεντίνο στο 27' απέκρουσε με διπλή προσπάθεια σουτ του Σιλά. Η αντίδραση της ΑΕΚ ήρθε στο 29'. Ο Ζούλιο Σέζαρ από τα αριστερά έκανε την σέντρα, όμως η κεφαλια του Ιβιτς, δεν αιφνιδίασε τον Κόβατς. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μετά από κόντρες στην άμυνα της ΑΕΚ ο Ουέλινγκτον σούταρε από καλή θέση με τον Σορεντίνο να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ

Στην επανάληψη η Ενωση έψαξε το δεύτερο γκολ προκειμένου να φτάσει και στο τρίποντο. Στο 51' ο Μαντούκα έκανε τη σέντρα, όμως ο Ζούλιο Σέζαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 56' ο Ιβιτς εκτέλεσε φάουλ, όμως η μπάλα κόντραρε στο τείχος και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φυντανίδης έκανε το μοιραίο για την ομάδα του λάθος. Συγκεκριμένα, ο Μαντούκα έκανε μία ακόμα σέντρα και ο αμυντικός της Καλαμαριάς σήκωσε το χέρι του χωρίς λόγω μέσα στην περιοχή, βρήκε τη μπάλα και ο Τσαχειλίδης υπέδειξε σωστα πέναλτι για την ΑΕΚ. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σέζαρ, ο οποίος έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του Κόβατς και στη συνέχεια στα δίχτυα του.

Πλέον η ΑΕΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στο 70' έφτασε πολύ κοντά στο τρίτο γκολ. Ομως ο Σέζαρ, παρά το γεγονός ότι πέρασε και τον Κόβατς, έστειλε την μπάλα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία όμως έχασαν και οι γηπεδούχοι στο 73'. Ο Μπουσάι με εκπληκτικό τακουνάκι έβγαλε τον Ουέλινγκτον τετ α τετ με τον Σορεντίνο ο οποίος όμως βγήκε νικητής από τη μονομαχία τους.

Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του αγώνα, καθώς στη συνέχεια δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο, με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη και να παραμένει σε τροχιά Τσάμπιονς Λιγκ.

Γήπεδο: "Καλαμαριάς"

Διαιτητής: Τσαχειλίδης (Πειραιά)

Απόλλων Καλαμαριάς (Μάκης Κατσαβάκης): Κόβατς, Φυτανίδης, Γαλανόπουλος, Κόλτσης, Γκονσάλβες (90+ Ντουντούκης), Φαβάλι, Μπουσάι, Σιλά, Καραλιόπουλος (77' Χαλαουανί), Σαμουηλίδης (86' Δρόσος), Βέλα Τζούνιορ

ΑΕΚ (Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Καφές, Μόρας, Τσιρίλο (63' Πλιάτσικας), Μαντούκα (90+ Καπετάνος), Τζιωρτζιόπουλος, Παπασταθόπουλος, Ζήκος, Ιβιτς (68' Τοζερ), Ζούλιο Σέζαρ

Πηγή : supersport.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links