Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 10-03-2007, 01:24:   #1
viperboy
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη viperboy
 
Εγγραφή: Jan 2007
Περιοχή: Δίπλα απ' το LATeam!
Μηνύματα: 204
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
viperboy is an unknown quantity at this point
Προεπιλογή Αγνοούνται ιρακινοί αστυνομικοί

[left:29ab2a8ee2]http://news.antenna.gr/resources/images/1d4a52f3-cb27-4704-a923-929ef4082f07.jpg[/left:29ab2a8ee2]
Δέκα ιρακινοί αστυνομικοί αγνοούνται, αφότου αντάρτες επιτέθηκαν σε αστυνομικό σταθμό βορειοανατολικά της Βαγδάτης, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και τραυματίζοντας άλλους τρεις, όπως ανέφεραν πολλές αστυνομικές πηγές.

Η επίθεση αυτή έγινε στην επαρχία Ντιγιάλα. Όσο περνούν όμως οι ώρες, όλο και πιο βάσιμη εμφανίζεται η περίπτωση, να έχουν απαχθεί οι δέκα αστυνομικοί στη διάρκεια της επίθεσης αυτής. Δεδομένου, μάλιστα, ότι η επίθεση με στόχο το αστυνομικό τμήμα, ακολουθεί τη δημοσιοποίηση βίντεο της Αλ Κάιντα για το Ιράκ, όπου απεικονίζεται η δολοφονία 14 αστυνομικών που έχουν απαχθεί από αυτήν, στην ίδια επαρχία σημειωτέον.

Ο αμερικανός στρατηγός αρμόδιος για την περιοχή του βόρειου Ιράκ, Μπέντζαμιν Μίξον, ζήτησε από τον συνάδελφό του υποστράτηγο Ρέι Οντιέρνο, που έχει την εποπτεία των καθημερινών επιχειρήσεων για την ασφάλεια, ενισχύσεις για να προωθηθούν στην επαρχία Ντιγιάλα.

Ανακοίνωσε (ο Μίξον) ότι το αίτημα θα ικανοποιηθεί, αλλά στο μέτρο που "η κατάσταση στην ίδια τη Βαγδάτη εξισορροπείται".

Η επαρχία Ντιγιάλα στα βορειοανατολικά της Βαγδάτης, με τα πολλά οπωροφόρα δέντρα και τις πολλές φοινικιές, έχει γίνει το θέατρο ορισμένων από τις σκληρότερες συγκρούσεις μεταξύ ιρακινών σουνιτών και σιιτών.

Την Τετάρτη, έκρηξη βόμβας σε καφενείο σκότωσε ακαριαία 30 ανθρώπους.

Ο στρατηγός Μίξον τόνισε ότι αντίθετα με άλλες περιοχές εποπτείας του, στην Ντιγιάλα "η κατάσταση επιδεινώνεται". Δήλωσε ότι ενισχυόμενος μπορεί να βελτιώσει "περίπου σε 30-60 μέρες" την κατάσταση στην επαρχία.

Στο μεταξύ στην Ουάσινγκτον, πηγή του Πενταγώνου ζήτησε να μείνει ανώνυμη, ανέφερε ότι οι ενισχύσεις που ο Λευκός Οίκος θέλει για το Ιράκ δεν είναι 21.500 στρατιώτες, αλλά είναι, πρακτικά, 30 χιλιάδες στρατιώτες, επειδή χρειάζονται οκτώμισι χιλιάδες στρατιώτες για να συγκροτηθεί η διοικητική (επιμελητηριακή) υποδομή της ενίσχυσης των 21.500 "μάχιμων" στρατιωτών.

Πηγή: Α.Π.Ε.
Ο χρήστης viperboy δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links