Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 13-03-2007, 17:21:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Για λαθρομετανάστευση και ναρκωτικά θα μιλήσει ο Τζ. Μπους.

Στο Μεξικό, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική έφτασε ο πρόεδρος Μπους, ο οποίος θα συζητήσει με το Μεξικανό ομόλογο του Φελίπε Καλντερόν τα ζητήματα της παράνομης μετανάστευσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Οι δύο χώρες έχουν πολύ στενούς εμπορικούς δεσμούς και κοινή συνοριογραμμή 3.200 χλμ., την οποία καθημερινά επιχειρούν να διασχίσουν παράνομα χιλιάδες Μεξικανοί που αναζητούν καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ. Η αμερικανική πλευρά οικοδομεί μεταλλικό φράκτη, τον οποίο ο Μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν έχει παρομοιάσει με το τείχος του Βερολίνου.

Η συνάντηση Μπους-Καλντερόν θα είναι η πρώτη των δύο ανδρών μετά από την ανάληψη καθηκόντων από τον Μεξικανό πρόεδρο τον προηγούμενο Δεκέμβριο και θα γίνει αύριο Τετάρτη. Της άφιξης του Αμερικανού προέδρου προηγήθηκαν διαδηλώσεις με συνθήματα τα οποία αποκαλούσαν τον κ.Μπους «τύραννο και δολοφόνο κατά συρροή». Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Ριφόρμα, το 37% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει αρνητική γνώμη τον πρόεδρο των ΗΠΑ και μόλις το 18% θετική. Το 26% δήλωσαν ότι έχουν ουδέτερη γνώμη και το 19% δεν έχουν καμία γνώμη.

Ο Μεξικανός πρόεδρος έχει στείλει 30.000 άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας στις περιοχές που πλήττονται από το εμπόριο ναρκωτικών και έχει εκδώσει στις ΗΠΑ, ώστε να δικαστούν, τέσσερις βαρόνους των ναρκωτικών, ανάμεσά τους και τον αρχηγό του καρτέλ του Κόλπου Οσιέλ Καρντένας Γκιλέν. Πρόσφατα δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών ουσιών, πρέπει να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν το Μεξικό στην μάχη κατά των ναρκωτικών.

Σε τετράωρη συνέντευξη τύπου χθες, ο 67χρονος Μεξικανός μεγιστάνας Κάρλος Σλιμ, ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, απηύθυνε έκκληση στον πρόεδρο Μπους να πιέσει για περισσότερες επενδύσεις στη Λατινική Αμερική που βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με τους αριστερούς ηγέτες.

Ο κ.Σλιμ, η περιουσία του οποίου από τηλεπικοινωνίες, βιομηχανία και λιανικό εμπόριο υπολογίζεται από το περιοδικό Φορμπς σε 40 δισ. ευρώ, υποστήριξε ότι οι επενδύσεις θα μειώσουν το κόστος των αμερικανικών επιχειρήσεων και τη ροή των λαθρομεταναστών. Επίσης κάλεσε αμερικανικές εταιρείες να χτίσουν μεγάλα και καλά νοσοκομεία στη μεξικανική πλευρά των συνόρων λέγοντας ότι αυτό θα μειώσει τις δαπάνες υγείας στις ΗΠΑ.

«Οι μεξικανικοί μισθοί θα μειώσουν το κόστος λειτουργίας των αμερικανικών νοσοκομείων» είπε ο κ.Σλιμ, ο οποίος χαρακτήρισε «παράλογο» το φράκτη που κατασκευάζουν οι ΗΠΑ λέγοντας ότι χρειάζεται «νόμιμη συμφωνημένη μετανάστευση και όχι μόνο για ανθρώπους με υψηλά προσόντα». Η μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ έχει καταστήσει τον πρόεδρο Μπους ελάχιστα δημοφιλή στη Λατινική Αμερική.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links