Θέμα: ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-03-2007, 17:09:   #7
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Παγκόσμιο Κύπελλο στη Φλώρινα!
Με 20 συνολικά αθλητές και αθλήτριες θα εκπροσωπηθεί η χώρα μας το προσεχές Σαββατοκύριακο σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα Ανδρών/Γυναικών στη ξιφασκία, τα οποία ουσιαστικά προλογίζουν την προολυμπιακή κούρσα πρόκρισης για το Πεκίνο. Η πολυπρόσωπη αυτή συμμετοχή έχει φυσικά την εξήγησή της, αφού το ένα από τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα θα διεξαχθεί για πρώτη στη Φλώρινα.

Η διοργάνωση αφορά στο ξίφος μονομαχίας Γυναικών, όπου μετράμε ολυμπιακές διακρίσεις από το 2004, και φιλοξενείται από τον τοπικό σύλλογο του ΟΞΙΦ, με την αιγίδα της ΕΟΞ. Στο "Κύπελλο Φλώρινας", εκτός από τις ολυμπιονίκες Χρήστου Ι., Μαγκανουδάκη και Σιδηροπούλου, θα πάρουν μέρος άλλες 13 κοπέλες μας. Αυτές είναι οι: Κουμπάνη, Πασχαλίδου, Πέρδικα, Κωστάκη, Ντώνου, Γεωργιάδου, Γραμμουστιάνου, Βέικου, Χρήστου Π., Αθανασιάδου, Βαρβέρη, Νικολάου και Ζάχου.

Το ίδιο διήμερο, έχουμε επίσης εκπροσώπηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο σπάθης Ανδρών στην Τυνησία. Πρόκειται για την 1η... εξόρμηση, μετά το Γκραν Πρι "Ακρόπολις", καθώς και η 3η συνολικά μέσα το 2007 για τους σπαθίστες, στην οποία θα αγωνιστούν οι Ντουράκος, Πρεβένιος, Σαρρής Ε. και Τσουρούτας.

Στο μεταξύ, θετική αλλά με περιθώρια βελτίωσης, αξιολογείται η εμφάνιση που έκαναν δύο ξιφομάχοι μας, οι οποίοι διεκδικούν την πρόκρισή τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο ξιφασκίας σε αμαξίδιο στη Βαλένθια που ήταν ο 1ος αγώνας σε αυτή τη διαδικασία, ο Μάνος Μπόγδος και ο Γεράσιμος Πυλαρινός στάθηκαν αξιοπρεπέστατα. Ο πρώτος ήρθε 9ος, μεταξύ 20 αθλητών, στο ξίφος μονομαχίας και 10ος, στους 19, στη σπάθη, ενώ ο δεύτερος (σε διαφορετική κατηγορία αναπηρίας), κατατάχτηκε 15ος στους 25 στο ξίφος μονομαχίας και 9ος στους 23 στη σπάθη.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση