Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-03-2007, 19:00:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή Διορθώσεις στο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτιού

Διορθώσεις στο βιβλίο Ιστορίας της Στ' Δημοτιού καλούνται να κάνουν οι συγγραφείς του

Υπόψη της συγγραφικής ομάδας έθεσε η υπουργός Παιδείας τις παρατηρήσεις της Ακαδημίας και άλλων φορέων, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις. Το διορθωμένο κείμενο θα τεθεί υπόψη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και του υπουργείου.

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται: «Η υπουργός ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι παρατηρήσεις αυτές, καθώς επίσης και όσες έχουν γίνει από την εκπαιδευτική κοινότητα και το υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις κατά την επανέκδοση του βιβλίου για τις ανάγκες της νέας σχολικής χρονιάς.»

Τη διόρθωση και αξιολόγηση του βιβλίου Ιστορίας της Στ' Δημοτικού προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας με συνέντευξη στην εφημερίδα Απογευματινή.

Ωστόσο, ο υφυπουργός Γιώργος Καλός είχε αφήσει ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο απόσυρσης του βιβλίου.

Μιλώντας από το Ναύπλιο, όπου είχε μεταβεί για τις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου, ο υφυπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το βιβλίο να αποσυρθεί, εάν η συγγραφική ομάδα δεν δεχθεί να κάνει τις απαραίτητες διορθώσεις.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου με τη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα υπογράμμισε: «Θα δω λεπτομερώς την έκθεση που μου έχουν δώσει και θα τη θέσω υπόψη της συγγραφικής ομάδας».

Η υπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει ο υπουργός ανάλογα με τις πιέσεις που του ασκούνται».

Σχετικά με τη διαφοροποιημένη θέση που εξέφρασε ο Γ.Καλός, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Υπάρχει ενιαία στάση στο υπουργείο παιδείας, όπως εκφράσθηκε από την υπουργό Παιδείας που μίλησε για διόρθωση ορισμένων αποσπασμάτων».

Ο Θ.Ρουσόπουλος έκανε, δε, λόγο για λανθασμένη απόδοση των δηλώσεων του Γ.Καλού.
__________________
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links