Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-03-2007, 20:01:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Συνάντηση για την ρομποτική στα Χανιά


Μη επανδρωμένο ελικόπτερο, που μπορεί να τραβάει φωτογραφίες, να συμβάλει στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και να εντοπίζει εστίες φωτιάς, κατασκευάστηκε στο εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης. Το μη επανδρωμένο ελικόπτερο αναπτύχθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα και ερευνητικό συνεργάτη του συγκεκριμένου Εργαστηρίου Νίκο Βιτζηλαίο και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης του πανευρωπαϊκού δικτύου αριστείας Euron, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (ΚΑΜ) στα Χανιά.
Η συνάντηση οργανώνεται από το Εργαστήριο Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, ενώ το δίκτυο Euron είναι η κοινότητα των ευρωπαίων ερευνητών που έχουν ως κοινό σημείο την ρομποτική.
Στην ίδια συνάντηση παρουσιάσθηκε και ένα "μίνι έξυπνο ρομπότ" το οποίο μπορεί να ξεπερνά εμπόδια και στο μέλλον να καθαρίζει σπίτια. Το ρομπότ ονομάζεται "Αλε 2" και κατασκευάσθηκε από τον υποψήφιο διδάκτορα και ερευνητικό συνεργάτη του Εργαστηρίου Σάββα Πιπερίδη.
Και οι δύο εργασίες γίνονται υπό την εποπτεία του διευθυντή του Εργαστηρίου Ευφυών Συστημάτων και Ρομποτικής, του Πολυτεχνείου Κρήτης αναπληρωτή καθηγητή Νίκου Τσουρβελούδη.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links