Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-04-2007, 17:30:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Η βρετανική κυβέρνηση άρχισε συνομιλίες με το ιρανικό ......

Τεχεράνη και Λονδίνο άρχισαν διπλωματικές συνομιλίες για τη διευθέτηση της υπόθεσης των Βρετανών ναυτών που συνελήφθησαν στις 23 Μαρτίου από τις ιρανικές αρχές, δήλωσε σήμερα ο Αλί Λαριτζανί, ο γραμματέας του ιρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με την κεντρική υπηρεσία Πληροφοριών του Ιράν.

"Η βρετανική κυβέρνηση ξεκίνησε διπλωματικές συνομιλίες με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών για τη διευθέτηση του θέματος των Βρετανών ναυτών. Είμαστε στην αρχή του δρόμου. Αν (οι συνομιλίες) συνεχιστούν, λογικά οι όροι μπορούν να αλλάξουν και μπορούμε να προχωρήσουμε προς μια διευθέτηση της υπόθεσης των 15 ναυτών" πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Πολιτισμού και Ισλαμικής Καθοδήγησης ανακοίνωνε ότι η προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Ιρανού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ ματαιώθηκε. Νέα ημερομηνία για τη συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθεί αργότερα. Αξιωματούχος της ιρανικής προεδρίας είπε ότι υπάρχει "μεγάλη πιθανότητα" η συνέντευξη Τύπου να δοθεί αύριο Τετάρτη.

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου Αχμαντινεζάντ, ο οποίος τακτικά κατακρίνει τη Δύση, συμπίπτει με την ευαίσθητη περίοδο διπλωματικής διαφωνίας Ιράν και Βρετανίας. Το Ιράν κρατεί τους 15 Βρετανούς ναύτες γιατί όπως αναφέρει, εισήλθαν παράνομα στα ιρανικά χωρικά ύδατα, κάτι που η Βρετανία διαψεύδει.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links