Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-04-2007, 18:07:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή Τα πέντε ξεχωριστά χαρακτηριστικά των Vista

Η κυκλοφορία των Windows Vista στην αγορά είναι πλέον γεγονός, και μπορούμε να τα εξερευνήσουμε και να συνοψίσουμε τις λεπτομέρειες που κάνουν το νέο λειτουργικό της Microsoft να ξεχωρίζει από τις προηγούμενες εκδόσεις:

Με δυο λόγια, τα Windows Vista δημιουργήθηκαν για να ικανοποιήσουν καλύτερα τις ανάγκες των χρηστών. Οι βασικοί άξονες στους οποίους στηρίχτηκε η ανάπτυξή τους είναι η ανάγκη για ασφάλεια, η εύκολη αναζήτηση, η γρήγορη και αξιόπιστη απόδοση, οι αληθινές δυνατότητες ψυχαγωγίας και μια νέα εμπειρία χρήστη.

Η ανάγκη για ασφάλεια και προστασία από κακόβουλο λογισμικό, ιούς ή ανεπιθύμητη αλληλογραφία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Τα Windows Vista ήρθαν να καλύψουν αυτήν την ανάγκη, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια και προστασία στον χρήστη τους. Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι τα Windows Vista αποτελούν την πιο ασφαλή έκδοση χάρη στα νέα, βελτιωμένα εργαλεία που παρέχουν.

Ιδιαίτερα συμβάλλουν στην προστασία του υπολογιστή και του χρήστη, εργαλεία όπως ο Windows Defender και ο Γονικός Έλεγχος, ενώ ο νέος web browser της Microsoft, ο Internet Explorer 7 συνεισφέρει στην αύξηση της ασφάλειας και της προστασίας των δεδομένων του χρήστη.

Ο Windows Defender επιτρέπει μια ασφαλή εμπειρία χρήστη, αφού σαρώνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα το σκληρό δίσκο του υπολογιστή και απομακρύνει τυχόν κακόβουλο ή ανεπιθύμητο λογισμικό. Η εγκατάσταση, η συντήρηση και η αναβάθμιση του Windows Defender είναι απλή, ενώ η αυτόματη και άμεση ενημέρωση του χρήστη καθώς και η διακοπή ενεργών εφαρμογών σε περίπτωση εύρεσης κακόβουλου λογισμικού, παρέχει αυξημένη ασφάλεια και σιγουριά.

Το εργαλείο του Γονικού ελέγχου δίνει τη δυνατότητα στον κάθε γονιό να επιτρέπει ή να μπλοκάρει ιστοσελίδες, παιχνίδια, ταινίες και άλλα, τα οποία έχουν ακατάλληλο για παιδιά περιεχόμενο. Επίσης, παρέχει αναλυτική αναφορά του τρόπου χρήσης του υπολογιστή.

Η νέα έκδοση του web browser της Microsoft, ο Internet Explorer 7, δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χρήστη να ολοκληρώνει τις καθημερινές εργασίες ευκολότερα, παρέχει αυξημένη ασφάλεια και βελτιωμένη εμπειρία χρήσης. Η ολοκλήρωση των εργασιών διευκολύνεται από το νέο περιβάλλον εργασίας, τις Γρήγορες Καρτέλες (Quick Tabs) και την άμεση αναζήτηση.

Όσο για την αναζήτηση, τα Windows Vista προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά τα οποία διευκολύνουν την εργασία αυτή. Για παράδειγμα η άμεση αναζήτηση, οι φάκελοι αναζήτησης και η άμεση προεπισκόπηση των ενεργών παραθύρων βοηθούν τον χρήστη να βρεί αυτό που χρειάζεται όχι μόνο στον υπολογιστή του αλλά και στο Internet εύκολα και απλά.

Μπορεί να εντοπίσει έγγραφα, παρουσιάσεις, εικόνες, αρχεία και ό,τι άλλο χρειάζεται στη στιγμή. Η αναζήτηση γίνεται από το μενού «Έναρξη» ή το πλαίσιο διαλόγου αναζήτησης σε κάθε παράθυρο του Windows Explorer, με βάση λέξεις κλειδιά ή άλλα πιο πολύπλοκα κριτήρια.

Ακόμη παρέχει την δυνατότητα αποθήκευσης των αποτελεσμάτων αναζήτησης σε συγκεκριμένους φακέλους αναζήτησης για μελλοντική χρήση, ενώ η άμεση προεπισκόπηση ενεργών παραθύρων διευκολύνουν στην ολοκλήρωση πολλαπλών εργασιών δίχως να χρειάζεται να ελαχιστοποιείτε και να επαναφέρετε παράθυρα και εφαρμογές.

Τα Windows Vista διαφοροποιούνται σημαντικά από τις προηγούμενες εκδόσεις καλύπτοντας πιο ουσιαστικά από ποτέ την ανάγκη των χρηστών για ταχύτητα και αξιοπιστία. Κάθε χρήστης έχει «αγαπημένες εφαρμογές» που θέλει να τις εκτελεί κάθε φορά που ανοίγει τον υπολογιστή του. Πιθανόν παλιότερα να υπήρχε μια καθυστέρηση και μη συνέπεια στην εκτέλεση εφαρμογών. Τώρα με τα νέα χαρακτηριστικά των Windows Vista, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μια σταθερή και αξιόπιστη απόδοση.

Εργαλεία όπως το SuperFetch και ReadyBoost, προσφέρουν μεγαλύτερη αξιοπιστία και ταχύτητα που προσφέρουν. Συγκεκριμένα, με την τεχνολογία SuperFetch η μνήμη RAM χρησιμοποιείται πιο αποτελεσματικά και βελτιώνεται η εμπειρία χρήστη. Έτσι, ο υπολογιστής «μαθαίνει» τις αγαπημένες εφαρμογές των χρηστών, τις οποίες και εκτελεί γρήγορα με την εκκίνηση του υπολογιστή. Επίσης, η αυτόματη σάρωση για ιούς πραγματοποιείται, όταν ο χρήστης δεν εκτελεί κάποια εφαρμογή και έτσι δεν επηρεάζεται η απόδοση. Επιπλέον, τώρα με την τεχνολογία ReadyBoost μπορείτε να επεκτείνετε τη μνήμη του υπολογιστή σας εύκολα και χωρίς κόστος, χρησιμοποιώντας απλά ένα USB. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να εκτελέσετε περισσότερες εφαρμογές δίχως να επηρεάζεται η απόδοση, η αξιοπιστία και η ασφάλεια του υπολογιστή σας.

Και όσο για την διασκέδαση, τώρα μπορείτε να έχετε ό,τι σας ψυχαγωγεί στον υπολογιστή σας! Μουσική, ταινίες και φωτογραφίες αποθηκεύονται οργανώνονται, επεξεργάζονται, διαχειρίζονται και προβάλλονται, όσο ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια από τον υπολογιστή σας. Το Media Center σας βοηθά να ζήσετε μια νέα διασκεδαστική εμπειρία, ενώ η Συλλογή φωτογραφιών σας επιτρέπει να προβάλλετε, να οργανώνετε και να επεξεργάζεστε εικόνες και βίντεο. Τέλος, τα τρισδιάστατα παιχνίδια με τη δυνατότητα εύκολης αναζήτησης και το γονικό έλεγχο κάνουν τη διασκέδαση ασφαλή και εύκολη.

Και φυσικά τα νέα Windows Vista διαθέτουν οπτικά αναβαθμισμένη επιφάνεια εργασίας και πλευρική εργαλειοθήκη για νέα και ευχάριστη εμπειρία χρήσης. Το ειδικά σχεδιασμένο περιβάλλον Aero, φέρνει νέα ευκρίνεια στον υπολογιστή με εκπληκτικά οπτικά εφέ όπως την περιστροφική τρισδιάστατη κίνηση, επιτρέποντάς σας να βλέπετε όλα τα εργαλεία με τα οποία εργάζεστε με μια ματιά. Κατά αυτόν τον τρόπο έχετε τη δυνατότητα να ολοκληρώνετε περισσότερες εργασίες πιο αποτελεσματικά από ποτέ. Σε αυτό το σημείο αξίζει δε να σημειωθεί η εντυπωσιακή τρισδιάστατη εναλλαγή ενεργών παραθύρων (Windows Flip 3D).

Η Πλευρική εργαλειοθήκη περιλαμβάνει μικροεφαρμογές και Gadgets και παρέχει πληροφορίες με μια ματιά καθώς και εύκολη πρόσβαση σε εργαλεία που χρησιμοποιείτε συχνά. Καιρός, ειδήσεις, ημερολόγιο και άλλες πληροφορίες αυξάνουν σημαντικά την παραγωγικότητά σας.

Επιπλέον, το κέντρο Φορητότητας των Windows σας δίνει τη δυνατότητα να εργάζεστε και να ψυχαγωγείστε εν κινήσει. Με συγκεντρωμένες τις ρυθμίσεις σε ένα σημείο, μπορείτε να χειριστείτε τη φωτεινότητα της οθόνης, τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας ρεύματος, την ένταση των ηχείων, και τις ρυθμίσεις παρουσίασης, προβολής και συνδεσιμότητας από το Κέντρο Φορητότητας των Windows.

Αυτή είναι μια μικρή μόνο γεύση από τις βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows Vista. Απολαύστε τα!
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links