Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-04-2007, 00:07:   #46
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

Διαταγή αναβολής

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο οποίος αποφάσισε την αναβολή δύο αγώνων του Σαββατοκύριακου, έναν στο ποδόσφαιρο κι έναν στο μπάσκετ. Αμφότεροι... του Άρη: Κόντρα στον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα της Super League και κόντρα στον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα της Α1 "για λόγους δημόσιας τάξης" όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όλα ξεκίνησαν διότι η ΠΑΕ και η ΚΑΕ των κιτρινόμαυρων έχουν δώσει εισιτήρια στους οργανωμένους οπαδούς τους, κάτι που απαγορεύτηκε μόλις πριν από το Πάσχα, λόγω των επεισοδίων. Ερνάντεθ: Μου φαίνεται παράλογο. Στο κενό έπεσε το αίτημα του Λάμπρου Σκόρδα για αναβολή όλης της αγωνιστικής, την Τετάρτη (18/4, 19.00) τελικά το ματς.

Οριστική αναβολή

Σε αναβολή οδηγήθηκαν τα παιχνίδια της ομάδας μπάσκετ και της ομάδας ποδοσφαίρου του Άρη, μετά την κίνηση της ΚΑΕ και της ΠΑΕ αντίστοιχα να διαθέσουν εισιτήρια στους οργανωμένους. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι "η αναβολή αποφασίστηκε για λόγους ασφαλείας με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΕΑΒ και της Ελληνικής Αστυνομίας".

Έτσι τα παιχνίδια του Άρη με τον Εργοτέλη για το πρωτάθλημα της Superleague και του Άρη με τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα της Α1 στο μπάσκετ ΔΕΝ θα διεξαχθούν το προσεχές διήμερο και αναμένεται να ανκοινωθούν οι νέες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν τα παραπάνω παιχνίδια. Ο αγώνας Άρης-Εργοτέλης για το πρωτάθλημα της Super League, πάντως, αποφασίστηκε να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 18 Απριλίου, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη, λόγω Κυπέλλου Ελλάδος. Η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα Αρη-ΠΑΟΚ στο μπάσκετ αναμένεται να γίνει γνωστή μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου.

H ανακοίνωση της Super League

"Σε συνέχεια της σημερινής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Ορφανού για την αναβολή του αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Εργοτέλης, ανακοινώνεται ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Απριλίου και ώρα 19.00 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση".

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ για την αναβολή των δύο αγώνων:


"Με αποφάσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού, αρμόδιου για θέματα Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού, μετατίθενται χρονικά οι αγώνες των ΠΑΕ, Aρη-Εργοτέλη, και των ΚΑΕ, Αρη-ΠΑΟΚ, για λόγους Δημόσιας Τάξης. Οι δύο αγώνες ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν την Κυριακή και το Σάββατο αντίστοιχα.
Κάθε μια εκ των δύο παραπάνω αποφάσεων στηρίζεται:
- Στην παράγραφο 5 του άρθρου 41Δ του Νόμου 2725/99, όπως ισχύει. Σύμφωνα δε με τη σχετική διάταξη:
-Σε αιτιολογημένη εισήγηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.
- Σε σχετική γνωμοδότηση της ΔΕΑΒ και
- Και στην από 4 Απριλίου 2007 απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με την οποία ανακλήθηκε, η από 1ης Νοεμβρίου 2006 απόφαση της, που αφορούσε την αναγνώριση των Συνδέσμων Φιλάθλων".

Σκόρδας: Δεν έχουμε ειδοποιηθεί


Στο μεταξύ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Άρης Λάμπρος Σκόρδας, σε σχετικές δηλώσεις του στο "Αθλητικό Μετρόπολις" τόνισε:

"Εμείς είχαμε διαθέσει τα εισιτήριά πριν αποφασιστεί η αναβολή των αγώνων, οπότε δεν τίθεται θέμα παραβίασης κάποιας συμφωνίας, πέραν του ότι δεν έχουμε καμία επίσημη γραπτή ενημέρωση ούτως ώστε να μην δώσουμε εισιτήρια.
Αυτό το θέμα μας βάζει σε δύσκολη θέση. Είχαμε διαθέσει εισιτήρια στους συνδέσμους, νωρίτερα από την απόφαση για την αναβολή των αγώνων. Οπότε, δεν τίθεται θέμα παραβίασης κάποιας συμφωνίας. Αλλωστε, δεν είχαμε κάποια γραπτή ενημέρωση για να μην δώσουμε εισιτήρια στους συνδέσμους.Στον Αρη δεν έχουμε πρόβλημα με τους συνδέσμους γιατί λειτουργούν υπό νομικό καθεστώς. Οι σύνδεσμοι έχουν καταβάλλει προσπάθειες με απώτερο σκοπό την αποτροπή επεισοδίων στα γήπεδα κι ας πάψουν να τους θεωρούν υπεύθυνους για όλα. Δηλαδή, αν δώσουμε εισιτήρια μόνο στα εκδοτήρια στη Πλατεία Αριστοτέλους και πάει ένας εγκληματίας και αγοράσει, τι θα γίνει";

Από την πλευρά του ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων" Κίκε Ερνάντεθ τόνισε:

"Μου φαίνεται παράλογο να αναβληθούν τα παιχνίδια. Η συγκεκριμένη απόφαση, εάν ληφθεί, μου φαίνεται πως προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με βενζίνη. Ολος ο κόσμος πρέπει να λέει όχι στους βανδαλισμούς και στη βία, να αναγνωρίσουμε το δύσκολο έργο της αστυνομίας. Αλλά δεν μπορεί να φταίει το μουλάρι και να χτυπάμε το σαμάρι. Πέρυσι ο Αρης έπαιξε 10 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και αν έκανε κάποιο λάθος πρόπερσι, το πλήρωσε ακριβά πέρσι.Για το χρονικό διάστημα που είμαι εγώ εδώ, η συμπεριφορά των φιλάθλων είναι άψογη, κι ακόμα κι αν μας προκαλούν πολλές φορές, αποδείξαμε ότι ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και απέναντι σε τέτοιου συμπεριφορές και παράλογες επιθέσεις, το μόνο μας όπλο είναι η ακόμα καλύτερη συμπεριφορά. Σε αυτήν την ομάδα υπάρχει ένα συμβούλιο που δουλεύει 25 ώρες το 24ωρο προσπαθώντας να εξασφαλίσουν το γεγονός όλοι οι εργαζόμενοι στην ΠΑΕ Αρης να είναι πληρωμένοι, να ζήσουν τις οικογένειές τους. Η αναβολή θα είναι τραγική. Η βία δεν είναι μόνο στην Ελλάδα, είναι παγκόσμιο φαινόμενο".


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση