Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-04-2007, 23:52:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή Ένοπλος εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο της της Βιρτζίνια

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τουλάχιστον 33 νεκρούς και 28 τραυματίες άφησε στο πέρασμά του το φονικό αμόκ του δράστη, ο οποίος είναι νεκρός, ανακοίνωσε η αστυνομία που έχει αποκλείσει την περιοχή.
Το λουτρό αίματος σημειώθηκε σε διάφορα σημεία της πανεπιστημιούπολης Μπλάκσμπουργκ.
Άρχισε μέσα σε φοιτητική εστία και συνεχίστηκε σε αίθουσα διδασκαλίας του κτιρίου Μηχανολόγων και στους διαδρόμους.
Ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Τσαρλς Στέγκερ έκανε λόγο για "τραγωδία μνημειωδών διαστάσεων".
Η πανεπιστημιούπολη όπου φοιτούν χιλιάδες παιδιά παραμένει κλειστή και οι ένοικοι των φοιτητικών εστιών κλήθηκαν από τη διοίκηση του πανεπιστημίου να μείνουν μέσα στα δωμάτιά τους, μακριά από τα παράθυρα, όσο διαρκεί η αστυνομική έρευνα για τυχόν συνεργό ή συνεργούς του δράστη.
Τα κίνητρα της πρωτοφανούς επίθεσης και τα αίτια της παραμένουν αδιευκρίνιστα, όπως δεν είναι γνωστή και η ταυτότητα του δράστη ή εάν αυτός αυτοκτόνησε ή εξοντώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας που έσπευσαν επί τόπου.
Ο πρόεδρος Μπους εξέφρασε αποτροπιασμό για την επίθεση και συμπάθεια για τις οικογένειες των θυμάτων.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο που η ένοπλη βία χτυπά την πανεπιστημιούπολη. Τον Αύγουστο του 2006 είχε αναβληθεί η έναρξη των μαθημάτων, καθώς δραπέτης φυλακών πυροβόλησε και σκότωσε έναν δεσμοφύλακα και τον βοηθό σερίφη, οι οποίοι είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβουν.
Πρόκειται για την αιματηρότερη επίθεση μέσα σε αμερικανικό πανεπιστήμιο από το 1966 στην πόλη Όστιν, όταν ένας ένοπλος δρώντας ως ελεύθερος σκοπευτής ανέβηκε σε πύργο στο κέντρο του πανεπιστημίου και άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 15 και τραυματίζοντας 31 άτομα.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στη Νέα Υόρκη, Θανάση Τσίτσα στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο διδάσκουν 15 έλληνες καθηγητές ενώ φοιτούν 150 έλληνες σπουδαστές, το 70% των οποίων είναι Ελληνοαμερικανοί.
Η ελληνική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον έχει ζητήσει ενημέρωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη τύχη των Ελλήνων στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια.
Σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, από τις έως τώρα πληροφορίες δεν προκύπτει να υπάρχουν Έλληνες ή ελληνικής καταγωγής φοιτητές μεταξύ των θυμάτων. Η επικοινωνία με τις αμερικανικές αρχές είναι συνεχής ενώ ήδη μεταβαίνει στον τόπο της τραγωδίας στέλεχος της Πρεσβείας Ουάσιγκτον.

Εν τω μεταξύ, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τους εξής αριθμούς τηλεφώνων:
- Ελληνική Πρεσβεία Ουάσιγκτον : 001202 9391328 , 001202 9391335
- Κρυπτογραφική Υπηρεσία ΥΠΕΞ : 210 368 1730

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο έλληνας καθηγητής στο εν λόγω πανεπιστήμιο Δημήτρης Πελιώνης εξέφρασε την εκτίμηση πως έλληνες φοιτητές δεν βρίσκονταν στο συγκεκριμένο κτίριο.


Πηγή: Skai.gr
__________________
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links