Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-04-2007, 16:48:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Windows με 3 δολάρια στις αναπτυσσόμενες χώρες


Η ανακοίνωση της Microsoft για φθηνό λογισμικό σηματοδοτεί το πλέον φιλόδοξο σχέδιο της γιγαντιαίας αμερικανικής εταιρείας πληροφορικής για να γεφυρώσει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των τεχνολογικά αναπτυγμένων και των αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά και για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Προκλήσεις
Η «Καινοτόμος Μαθητική Προσπάθεια» (SIS) ανακοινώθηκε ενώ η Microsoft αντιμετωπίζει αυξανόμενες προκλήσεις ανταγωνισμού από άλλες πηγές παραγωγής ανοικτών λογισμικών συστημάτων, όπως αυτό της Linux και από τις ελεύθερες εφαρμογές του Διαδικτύου όπως αυτές που προσφέρει η Google. Χώρες όπως η Βραζιλία, η Νιγηρία και η Αργεντινή έχουν στραφεί στο Linux (εξαιτίας της δωρεάν διάθεσης του λειτουργικού). Προσφέροντας λογισμικό στην τιμή των 3 δολαρίων, η εταιρεία ελπίζει να κερδίσει αρκετούς χρήστες στις συγκεκριμένες χώρες.
Η προσφορά της Microsoft έχει ως στόχο να διπλασιάσει τον αριθμό των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι το 2015 και να μυήσει άλλο ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους στη χρήση τους. Η εταιρεία έχει την πεποίθηση πως μια από τις πιο ζωτικής σημασίας μεθόδους επίτευξης αυτού του στόχου είναι η διάθεση φθηνού λογισμικού. Οι κυβερνήσεις των αναπτυσσομένων χωρών μπορούν να αγοράσουν τα λογισμικά μειωμένης τιμής, εάν χορηγήσουν δωρεάν υπολογιστές στα σχολεία, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γκέιτς. Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Microsoft, αρμόδιο για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες, Ορλάντο Αγιάλα, τα φθηνά Windows μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από φτωχές κοινωνικές ομάδες που ζουν σε ανεπτυγμένες χώρες, όπως οι ΗΠΑ.
Επιπλέον πρόβλημα
Πάντως και η πειρατεία λογισμικού είναι ένα επιπλέον πρόβλημα τόσο για τη Microsoft όσο και για άλλες εταιρείες λογισμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας αναγνώρισε ότι η πειρατεία και ο ανταγωνισμός από το Linux αποτελούν επιχειρησιακά ζητήματα για τη Microsoft. «Αλλά η διάθεση του φθηνού λογισμικού δεν είναι η απάντηση σε αυτά τα ζητήματα, αλλά η εύρεση ενός οικονομικά πρακτικού τρόπου να παραδοθεί το καλό λογισμικό και ένας καλός υπολογιστής στα χέρια αυτών των ανθρώπων» επεσήμανε ο Αγιάλα.
Αλλη μια πρόκληση για τη Microsoft είναι το πρόγραμμα «Ένα λάπτοπ για κάθε παιδί» (OLPC) που στοχεύει στην πώληση εκατομμυρίων φορητών υπολογιστών έναντι 100 δολαρίων σε κάθε αναπτυσσόμενη χώρα από το 2008. Ηδη χώρε, όπως η Λιβύη, η Νιγηρία, η Αίγυπτος, η Ρουάντα και η Αιθιοπία έχουν παραγγείλει εκατομμύρια φορητούς υπολογιστές.
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links