Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-04-2007, 12:21:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού

Προβληματισμός στην ΕΑΣ Αλμυρού για τη μικρή προσέλευση παραγωγών της νοτιοδυτικής Μαγνησίας
Λίγες οι δηλώσεις ενιαίας ενίσχυσης


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού από τη μικρή προσέλευση των παραγωγών της περιοχής για την υποβολή δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2007. Μέχρι σήμερα μόνο το 35% των παραγωγών κατέθεσαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των δηλώσεων είναι η 15η Μαΐου. Στο μεταξύ, η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας γνωστοποίησε χθες την απόφαση του ΟΠΕΠΕΚΕ για τη μεταβίβαση των δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης.
Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει στην περιοχή της νοτιοδυτικής Μαγνησίας, η προσέλευση των παραγωγών για την υποβολή των δηλώσεων ενιαίας ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2007.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αλμυρού κ. Χαρ. Βέργα, «μόνο το 35% του συνόλου των παραγωγών προσήλθε στα κατά τόπους συνεργεία για την υποβολή των δηλώσεων».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «καταληκτική ημερομηνία για την παραλαβή των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου», ενώ συστήνει στους παραγωγούς να προσέλθουν σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνεται ανά εβδομάδα προκειμένου να μη δημιουργηθεί συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που θα δυσκολέψει αφάνταστα το έργο των συνεργείων παραλαβής των δηλώσεων.
Να αναφερθεί ότι τελευταία προθεσμία υποβολής των δηλώσεων με ποινή καθυστέρησης ορίστηκε η 9η Ιουνίου.
Στις περιπτώσεις που ο παραγωγός δεν επιθυμεί να κάνει καμία τροποποίηση στα στοιχεία της περσινής αίτησης (αριθμό ταυτότητας, αριθμό βιβλιαρίου ΑΤΕ, ΑΦΜ) δεν απαιτείται η προσκόμιση οποιουδήποτε δικαιολογητικού δεδομένου ότι όλα τα απαραίτητα έγγραφα τηρούνται στον υπάρχοντα φάκελο του παραγωγού.
Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που υπάρχει αλλαγή στοιχείων ο παραγωγός πρέπει να προσκομίσει κατά περίπτωση:

-Για αλλαγή προσωπικών στοιχείων (π.χ. ταυτότητας- ΑΦΜ- αριθμό λογαριασμού τραπέζης) αντίστοιχο φωτοαντίγραφο του νέου στοιχείου.

-Για την περίπτωση αλλαγής χρήσης καλλιέργειας, τα στοιχεία που στηρίζουν τις αλλαγές (τιμολόγια, καρτέλες σπόρων).

-Για την περίπτωση αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος στα δηλούμενα αγροτεμάχια, τα αντίστοιχα κατά περίπτωση παραστατικά κατοχής (φωτοτυπία Ε9, ενοικιαστήρια).

-Στις περιπτώσεις που ο παραγωγός υποβάλει αίτηση για πρώτη φορά υποχρεούται να υποβάλει τα εξής δικαιολογητικά:
Φωτοτυπία ταυτότητας, φωτοτυπία βιβλιαρίου τραπέζης που να φαίνεται ο αριθμός λογαριασμού, φωτοτυπία εκκαθαριστικού που να φαίνεται ο ΑΦΜ, αποδεικτικά χρήσης πιστοποιημένου σπόρου, συμβάσεις για την καλλιέργεια φυτών.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο παραγωγός στη δήλωσή του θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα αγροτεμάχια της εκμετάλλευσης, είτε αφορούν το καθεστώς της ενιαίας ενίσχυσης, είτε λοιπά καθεστώτα ενισχύσεων, είτε σχολάζουσα γη.
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links