Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 27-05-2007, 20:24:   #227
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή

"Η ώρα της ΑΕΚ"

Ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ είναι πλέον το απόλυτο αφεντικό στην ΑΕΚ, μετά και την υπογραφή του νέου του συμβολαίου. Ο Ισπανός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα "El Mundo", τονίζοντας ότι στόχος του είναι να σπάσει την ηγεμονία του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα, επαναφέροντας την Ένωση στην κορυφή. Αποκαλυπτικός ο Ντέμης Νικολαΐδης σε διάλογο με τους οπαδούς της oμάδας του στη Νέα Υόρκη. O πρόεδρος των κιτρινόμαυρων μίλησε για το νέο γήπεδο, το μπάτζετ και τα εισιτήρια διαρκείας. Τσεκάρει δύο Βραζιλιάνους στόπερ ο Ισπανός τεχνικός στο αποψινό φιλικό με τη Μπενφίκα (21.15, Αlpha), ενώ ντεμπούτο θα κάνει ο Ράμος. Καρφιά από τον Ίλια Ίβιτς: "Δεν είμαι φίλος με τον Ντέμη, αλλά χωρίσαμε φιλικά".

"Έρχεται η ηγεμονία της ΑΕΚ"


Αποφασισμένος να φτιάξει τη δική του ηγεμονία με την ΑΕΚ είναι ο Λορέντσο Σέρα Φερέρ. Ο Ισπανός τεχνικός σε συνέντευξη Τύπου στην εφημερίδα "Εl Mundo". "Πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς. Από εδώ και πέρα θέλουμε να σπάσουμε την ηγεμονία του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού", τόνισε ο Ισπανός τεχνικός στο δημοσίευμα που τιτλοφορείται "Στον Ολυμπο του ελληνικού ποδοσφαίρου".

O 54χρονος τεχνικός εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες δουλειάς στην Ελλάδα. "Με υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες. Οι άνθρωποι μου διευκολύνουν τη ζωή, ξεκινώντας από τον μεταφραστή, ο οποίος μου είναι απαραίτητος. Το ισπανικό ποδόσφαιρο έχει γίνει μόδα στην Ελλάδα, το βλέπουν πολύ θετικά. Για παράδειγμα, ο Κίκε Ερνάντεθ κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο UEFA για τον Αρη με οκτώ Ισπανούς", ενώ αναφέρθηκε και στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του στο Champions League. "Με εμένα η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη της νίκη στο Champions League. Κάναμε μεγάλα παιχνίδια, τη Μίλαν τη νικήσαμε 1-0 στην Αθήνα. Μας έλειψε μόνο ένας βαθμός για να προκριθούμε στους "16" της διοργάνωσης".

Όσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τονίζει: "Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ακόμα αργό, αλλά για να βελτιωθεί χρειάζεται ποιότητα και πρέπει να αποδεχτούμε ότι υπάρχουν όρια. Δουλεύω, ώστε οι παίκτες να προσέχουν την μπάλα, να παίζουν λιγότερο με την μπάλα και να τη δίνουν σωστά. Ενας 25χρονος παίκτης δεν μπορεί να είναι "υπόσχεση". Εδώ φοβόντουσαν, όταν πρωτοέβαλα τον 18χρονο Παπασταθόπουλο και μετά, όταν τον έβαλα να ντεμπουτάρει στο Champions League κόντρα στη Μίλαν. Ή όταν ο Μουνιόθ ανέβασε στην πρώτη ομάδα τον Νίνη, έναν 16χρονο δεξιό χαφ, που τώρα είναι το "διαμάντι" του ΠΑΟ".

Τέλος, επισήμανε πως αν και παρακολουθεί τα παιχνίδια του ισπανικού πρωταθλήματος, δεν το κάνει από μεταγραφικό ενδιαφέρον. "Βλέπω τρία παιχνίδια την εβδομάδα και δεν χάνω την επαφή με τους ανθρώπους εκεί, περιλαμβανομένων αυτών της Μαγιόρκα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα με κανέναν παίκτη", είπε.

"Γήπεδο στο ΟΔΔΥ"

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο Ντέμης Νικολαΐδης όσον αφορά τα σχέδιά του για την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της Ένωσης, μιλώντας σε 15 περίπου ΑΕΚτσήδες έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο διαμένει η ΑΕΚ, ανέφερε για το θέμα του νέου γηπέδου.

"Στο Ελληνικό, αν κρίνουμε από τον αριθμό ΑΕΚτσήδων που υπάρχουν στις γύρω περιοχές, ίσως να μας συνέφερε, γιατί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό διάθεσης διαρκείας είναι τα νότια προάστια. Ομως υπάρχουν προβλήματα με την έκταση, μεγάλες δυσκολίες. Οσον άφορα στο κτήμα Καμπά είναι εξαιρετική περίπτωση, αλλά υπήρχαν δυσκολίες που δεν ξεπερνιούνταν εύκολα. Είναι πολλές οι εκτάσεις στην περιοχή της Αττικής".

Οταν του συμπλήρωσαν ότι "υπάρχει και το γήπεδο του Ικαρου στη Νέα Ιωνία", ο πρόεδρος της ΑΕΚ είπε: "Δεν πληροί τις προϋποθέσεις η έκταση, ξέχασε το, έχουμε κοιτάξει".

Στην ερώτηση για το τι θα γίνει με τον ΧΥΤΑ που είναι κοντά στον ΟΔΔΥ, ο πρόεδρος απάντησε: "Το θέμα με τα σκουπίδια θα διευθετηθεί και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κι εγώ έχω πει πολλές φορές ότι μακάρι να μπορούσε να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά δεν γίνεται, τι πρέπει να κάνουμε".

Η συζήτηση έφτασε και στο μπάτζετ της νέας περιόδου. "Το μπάτζετ είναι συγκρατημένο. Πραγματικά. Μόνο την πρώτη σεζόν ήταν πολύ χαμηλό το μπάτζετ. Δεν έχει πολύ μεγάλη διαφορά από την περσινή περίοδο, θα το δείτε. Μην ακούτε όσα λέγονται και γράφονται. Γίνεται απλώς σωστή διαχείριση και αυτό πρέπει να συμβαίνει σε κάθε σοβαρή ομάδα". Στη συνέχεια, ο Νικολαΐδης μίλησε και για τα διαρκείας υπογραμμίζοντας ότι φέτος θα χωριστούν σε ζώνες.

Δοκιμάζει αμυντικούς


Ο αγώνας της ΑΕΚ θα αποτελέσει μία καλή ευκαιράι για τον Λορέντσο Σέρα Φερέρ για να βγάλει τα συμπεράσματά του για δύο Βραζιλιάνους κεντρικούς αμυντικούς, τον 23χρονο άσο της πορτογαλικής Ζιλ Βισέντε, Ροντρίγκες ντε Μπάρος Ροβέρσιο και τον 28χρονο στόπερ Ούγκο ντα Σίλβα Αλκάνταρα, που τελευταία του ομάδα ήταν η Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Ροβέρσιο γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1984 και έχει ύψος 1,87μ. Η Ζιλ Βισέντε τον απέκτησε το 2004 από τη βραζιλιάνικη Σάντα Κρουζ και διετέλεσε συμπαίκτης του Ζούλιο Σέζαρ. Το 2004-2005 έπαιξε σε 28 ματς (2 γκολ), το 2005-2006 σε 22 ματς (1 γκολ) και το 2006-2007 σε 22 ματς (1 γκολ).

Ο Αλκάνταρα γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1979 και έχει ύψος 1,90μ. Το 2000-2001 έπαιξε στη Μίστο Κοριτίμπα, απ' όπου τον απέκτησε το 2001 η Σετούμπαλ. Εκεί έμεινε τέσσερις σεζόν: το 2001-2002 είχε 21 συμμετοχές, το 2002-2003 έπαιξε σε 28 ματς (1 γκολ), το 2003-2004 αγωνίστηκε σε 22 ματς (2 γκολ) και το 2004-2005 σε 32 παιχνίδια (1 γκολ). Το 2005-2006 μετακόμισε στην Ακαντέμικα, με την οποία έπαιξε σε 27 ματς (2 γκολ) και το περασμένο καλοκαίρι τον απέκτησε (με συμβόλαιο έως το 2009) η Λέγκια Βαρσοβίας. Στο πολωνικό πρωτάθλημα έκανε μόλις 9 συμμετοχές (2 γκολ), αφού τον περασμένο Σεπτέμβριο τραυματίστηκε στο γόνατο έμεινε εκτός δράσης μέχρι τον περασμένο Μάρτιο.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που οι φίλοι της ΑΕΚ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το νέο απόκτημα της ομάδας, τον Έντσον Ράμος. Επίσης, ο Ισπανός τεχνικός θα έχι το βλέμμα στραμμένο και στον Βραζιλιάνο πορτιέρο της Μπενφίκα, Μαρσέλο Μορέτο, ο οποίος έχει προταθεί στην ΑΕΚ.

*Με ίδιαίτερη συγκίνηση υποδέχτηκε ο Φερνάντο Σάντος τους παίκτες της ΑΕΚ στη Νέα Υόρκη. Ο πρώην τεχνικός της Ένωσης μόλις είδε τους "κιτρινόμαυρους" έτρεξε πάνω τους και τους αγκάλιασε, ενώ στη συνέχεια συζήτησε αρκετή ώρα και με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ.

**Η αποστολή της ΑΕΚ επισκέφτηκε χθες βράδυ το "Σημείο Μηδέν" (όπου κατέρρευσαν οι Δίδυμοι Πύργοι μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου) στη Νέα Υόρκη.


Πηγή : sportime.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση