Θέμα: EΚΛΟΓΕΣ 2007
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-08-2007, 15:54:   #1
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή EΚΛΟΓΕΣ 2007



Στις 16 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθούν οι εκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου σήμερα το βράδυ.

Ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής θα επισκεφθεί αύριο στη 1 μετά το μεσημέρι τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια και θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και τη διενέργεια εκλογών. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής θα προβεί σε εκτενείς δηλώσεις, ενώ νωρίτερα το πρωί θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο στην τελευταία προ των εκλογών συνεδρίασή του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ρουσόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε πως η κυβέρνηση θα αντιπαρατεθεί με βάση του έργο της, μακριά από οξύτητες και αντιπαραθέσεις.

Π. Ευθυμίου: «Ο λαός θα δώσει την απάντησή του στις 16 Σεπτεμβρίου»

«Ο κ. Καραμανλής αναγκάζεται σήμερα, κάτω από το βάρος των κλιμακωμένων αδιεξόδων, να προσέλθει σε εκλογές που αποκαλύπτουν ότι ο ``βασιλιάς είναι γυμνός``, καθώς επαναλαμβάνει τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις του 2004 ως τον λόγο προσφυγής στις κάλπες» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, υπογραμμίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός θα δώσει την ώριμη και έτοιμη από καιρό απάντησή του στη ΝΔ, στις 16 Σεπτεμβρίου (και) η χώρα θα γυρίσει σελίδα με την νίκη των προτάσεων και των θέσεων του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «ένας από τους πιο βασικούς λόγους για την καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι όσα ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ρουσόπουλος, περί της ανάγκης συνέχισης των δήθεν ``μεταρρυθμίσεων``» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για βίαιη απορύθμιση «με επίθεση στο εισόδημα των πολλών και ασθενέστερων, με επίθεση στη δημόσια Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση και σε όλους τους θεσμούς του κράτους πρόνοιας" καθώς και για "συστηματική οικοδόμηση ενός κομματικού κράτους που ταυτίστηκε με αδιαφάνεια και πρωτοφανή συγκάλυψη υποθέσεων όπως οι υποκλοπές, οι απαγωγές Πακιστανών και τα ομόλογα».

Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή θα «εγγραφεί στην μεταπολιτευτική ιστορία ως η χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε η χώρα» και πρόσθεσε οτι «ίσως αυτό το βάρος των ανομημάτων εξηγεί και το πρωτοφανές, να ανακοινώνει τις εκλογές όχι ο πρωθυπουργός αλλά ο εκπρόσωπός του».

ΚΚΕ και ΣΥΝ για τις εκλογές


"Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών δεν είναι συνέπεια ή όχι στη συνέχιση των λεγομένων μεταρρυθμίσεων, όπως υποστήριξε ο Θ. Ρουσσόπουλος. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να τιμωρηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που οι μεταρρυθμίσεις τους υπηρετούν το κεφάλαιο σε βάρος του λαού", αναφέρει σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Στο ίδιο σχόλιο προστίθεται πως "η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική και όπλο στα χέρια του λαού για τα χειρότερα που έρχονται, είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ".

ΣΥΝ

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, με αφορμή τις δηλώσεις του Θ. Ρουσόπουλου για τον προσδιορισμό της ημερομηνίας των εκλογών, το μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ, και υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, Ν. Βούτσης, σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ως Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είμαστε έτοιμοι για τις εκλογές και θα πάμε και καλά, όπως όλες οι ενδείξεις δείχνουν.

Πάνω στα αποκαΐδια της Πεντέλης, είναι βαρύ πολιτικό ατόπημα η προκήρυξη των εκλογών για τις 16 Σεπτέμβρη. Μια τέτοια απόφαση με προφανή και την κομματική σκοπιμότητα, για συγκάλυψη του σκανδάλου των ομολόγων, δεν μπορεί παρά να εκφράζει μια μεθοδολογία που μόνο σύγχρονοι Νέρωνες της πολιτικής επιχειρούν να νομιμοποιήσουν στη συνείδηση του λαού.

Πραγματικό εθνικό θέμα θα ήταν η στρατηγική για να σωθεί η Πάρνηθα και η Πεντέλη. Αφού τις έκαψαν, επικαλούνται κάποιες θολές μεταρρυθμίσεις που εύλογα κανείς μπορεί να εκτιμήσει ότι θα οδηγήσουν σε αντίστοιχους κοινωνικούς εμπρησμούς».
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
The Following User Says Thank You to aggelos_a For This Useful Post:
kostaspaok (10-10-2008)
Sponsored Links