Θέμα: EΚΛΟΓΕΣ 2007
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-08-2007, 14:51:   #11
aggelos_a
LaTeamer
 
Το avatar του χρήστη aggelos_a
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 1.192
Thanks: 13
Thanked 26 Times in 10 Posts
My Mood:
aggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished roadaggelos_a is on a distinguished road
Προεπιλογή



«Να μην χαθεί ούτε μία ψήφος»
Ισχυρή λαϊκή εντολή για τις αλλαγές ζήτησε ο Κ.Καραμανλής

Με την επερχόμενη κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή και με την επικείμενη αναθεώρηση του Συντάγματος συνέδεσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το Σάββατο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, την ημερομηνία των εκλογών, την οποία χαρακτήρισε «οριακή».

«Το εθνικό συμφέρον απαιτεί άμεση προσφυγή στο λαό, επιτάσσει την άμεση προκήρυξη εκλογών. Ζητούμε ισχυρή λαϊκή εντολή, για να συνεχίσουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, που εγγυώνται ισχυρή οικονομία και ανάπτυξη, που βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα του κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής.

«Προχωρούμε» προσέθεσε ο πρωθυπουργός, «με πλήρη συναίσθηση εθνικής ευθύνης, με αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας μας, με εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

«Έφτασε η ώρα των εκλογών» συνέχισε ο κ. Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας τη 16η Σεπτεμβρίου «οριακή». Και εξήγησε: «Συνδέεται πρώτα απ' όλα με τον πρώτο προϋπολογισμό, που καταρτίζεται μετά την έξοδο της χώρας από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. Η κυβέρνηση υποχρεούται να καταθέσει στη Βουλή προσχέδιο του προϋπολογισμού την 1η Οκτωβρίου. Ήταν λοιπόν ζήτημα πολιτικής ευθύνης να δοθεί στη νέα κυβέρνηση το απαιτούμενο διάστημα προετοιμασίας».

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, η ημερομηνία των εκλογών συνδέεται και με την αναθεώρηση του Συντάγματος. «Η μεγάλη αυτή θεσμική μεταρρύθμιση είναι όχι μόνο αναγκαία, αλλά και χρονικά επιτακτική, για να έχουμε το συντομότερο δυνατό το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που ενισχύει τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο, ενδυναμώνει την αποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες της Παιδείας, μέσα από την αναθεώρηση του άρθρου 16» σημείωσε.

Ο κ. Καραμανλής επιχείρησε και έναν απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε αυτά τα 3,5 χρόνια της ΝΔ στην εξουσία, ενώ δεν απέφυγε και την αυτοκριτική, λέγοντας ότι το τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα «δεν επέτρεψε να στηρίξουμε όσο θέλαμε τους οικονομικά ασθενέστερους, καθώς επίσης ότι σε κάποιες περιπτώσεις αφιερώσαμε περισσότερο χρόνο απ' ό,τι χρειαζόταν ή αργήσαμε να κινηθούμε».

«Κάνουμε την αυτοκριτική μας. Αναγνωρίζουμε ότι δεν έγιναν όλα τέλεια. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που δεν ανταποκρίθηκαν στις αρχές της νέας διακυβέρνησης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε νέα δυναμική, νέα ταχύτητα, νέους ρυθμούς. Έχουμε και τη γνώση και την εμπειρία και την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί».

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Ξέρουμε ότι εκείνοι που νιώθουν πολιτική αδυναμία θα κορυφώσουν την προσπάθεια πόλωσης, πολιτικής οξύτητας, φανατισμού. Δεν θα διστάσουν να καταφύγουν ακόμη και σε ύβρεις και συκοφαντίες. Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε. Οι συνταγές της οξύτητας και των ύβρεων ανήκουν στο παρελθόν».

Κάλεσε δε, τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης να αγνοήσουν τις προσπάθειες φανατισμού και να συνεχίσουν με συνέπεια τη μάχη των αρχών, των ιδεών και των αξιών.

Απευθυνόμενος προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υπογράμμισε με έμφαση: «Δεν είναι στόχος κανενός μας να πάρει περισσότερες ψήφους για τον εαυτό του. Δεν μετράει αυτό, το τονίζω. Στόχος του καθενός είναι να φέρει περισσότερες ψήφους στην παράταξη. Στόχος είναι να μην χαθεί ούτε μία ψήφος. Στόχος είναι η ισχυρή λαϊκή εντολή για τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η πατρίδα».

Για το διάστημα αμέσως μετά τις εκλογές, ο κ. Καραμανλής προανήγγειλε τη συγκρότηση Εθνικού Ταμείου κοινωνικής συνοχής, χορήγηση από τις αρχές του 2008 του πολυτεκνικού επιδόματος στις τρίτεκνες οικογένειες, τη νέα αύξηση του επιδόματος ανεργίας, του ΕΚΑΣ και των συντάξεων του ΟΓΑ.

Όλα αυτά, είπε, αποτελούν βασικά στοιχεία του επόμενου προϋπολογισμού. «Ταυτόχρονα», συνέχισε, «προετοιμάζουμε την καθιέρωση κατώτατης εθνικής σύνταξης, μεταρρυθμίσεις για ένα δίκαιο, σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα και συνεχίζουμε με συγκροτημένο σχέδιο την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση για την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

«Η ομιλία του Κ.Καραμανλή, στο προσφιλές πεδίο της γνωστής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται μακριά από τα λαϊκά συμφέροντα» σχολίασε το ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι η αναφορά στην ανάπτυξη της οικονομίας «αποκρύπτει ότι όφελος από αυτήν, όπως και επί ΠΑΣΟΚ, έχει μόνο η πλουτοκρατία κα οι παρατρεχάμενοί της, ενώ ο εργατικός-λαϊκός μισθός παραμένει στα επίπεδα του 1984».

Τα περί μείωσης της ανεργίας, προσθέτει, «αποτελούν πλαστογραφία της πραγματικότητας, αφού στους μη άνεργους κατατάσσουν και τους εργαζόμενους με μερική απασχόληση, ανασφάλιστη εργασία και απολαβές πείνας. Και καταλήγει: «Αυτή είναι η μεταχείριση που επιφυλάσσεται για τη νεολαία και στο μέλλον είτε γίνει κυβέρνηση η ΝΔ είτε το ΠΑΣΟΚ. Η υπερψήφιση του ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να υπάρχει σθεναρή πάλη μετά τις εκλογές. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, ας αλλάξει επιλογή ο λαός».

Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό το πρωί του Σαββάτου, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ για την περίοδο των εκλογών αναλαμβάνει ο καθηγητής του Παντείου Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Τη σχετική απόφαση του πρωθυπουργού ανακοίνωσε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή η ανάληψη των καθηκόντων του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «σ' αυτές τις εκλογές, οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα κρίνουν».

«Εμείς, προσέθεσε, «θα παρουσιάσουμε το έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση της ΝΔ και τα επιχειρήματά μας».

Στις 4 το απόγευμα θυροκολλάται στη Βουλή το διάταγμα για τη διάλυση του Κοινοβουλίου.
Ο χρήστης aggelos_a δεν είναι συνδεδεμένος  
Sponsored Links