Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-10-2007, 00:19:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή Έρχονται Flash drives 128 GB



Το νέο μας έρχεται από την Samsung και είναι φανταστικά.
Αναπτύσσοντας μια τεχνολογία η οποία λέγεται SaDPT (δηλαδή self-aligned doublepatterning technology, εντάξει όποιος το μεταφράσει κερδίζει γλυφιτζούρι....), κατάφερε να χωρέσει 64GB σε ένα τσιπ. Συνδυασμός τέτοιων τσιπ, οδηγεί στην επίτευξη της μνήμης των 128GB.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε ήταν της τάξης των 30nm, σε αντίθεση με την τεχνολογία των 100nm που χρησιμοποιήθηκε το 2001 για την κατασκευή της μνήμης flash με χωρητικότητα 1GB.

Οι μνήμες αυτές θα είναι ουσιαστικά μνήμες NAND (τα γνωστά φλασάκια όπως αλλιώς τις λέμε στην Ελλάδα).
Δεν θα μπούμε στην διαδικασία να εξηγήσουμε πως λειτουργεί μια NAND μνήμη (δεν είναι και ο στόχος του άρθρου αυτός), απλά για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένου τύπου μνήμη την κατασκεύασε για πρώτη φορά η Toshiba το 1989.

Η ιδέα από την Samsung όμως, ουσιαστικά θέτει πλέον τη βάση για τους υπολογιστές οι οποίοι πλέον δεν θα έχουν σκληρούς δίσκους, απομακρύνοντας μαζί τους και ότι προβλήματα συνεπάγεται η χρήση τους (ταχύτητα, θόρυβος, αύξηση θερμοκρασίας, αξιοπιστία ,μέγεθος). Με τέτοιες μνήμες (τουλάχιστον όταν θα είναι προσιτές και στον μέσο καταναλωτή) ,πολλά προβλήματα θα βρουν λύση, και ίσως (αν όχι σίγουρα) θα μας οδηγήσουν σε υπολογιστές που θα είναι κάτι παραπάνω από μικροί.

Φανταστείτε την δραματική αλλαγή που θα επέλθει στους φορητούς υπολογιστές, οι οποίοι θα γίνουν ελαφρύτεροι, μικρότεροι, και το σημαντικότερο... δεν θα επηρεάζεται η μνήμη από μετακινήσεις ή χτυπήματα (πράγμα αναπόφευκτο σε φορητούς υπολογιστές), για να μην αναφέρουμε την ταχύτητα πρόσβασης στα δεδομένα.
Επίσης σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι για την κατασκευή των μνημών αυτών θα χρησιμοποιηθεί η συμβατική φωτολιθογραφική μέθοδος, πράγμα το οποίο θα επιτρέψει την μαζική παραγωγή τους , και το χαμηλό κόστος του τελικού προϊόντος.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις οι πωλήσεις των συγκεκριμένων μνημών,θα αποφέρουν κέρδη της τάξεως των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσα σε τρία χρόνια μόνο.

Όσο για το πότε θα το δούμε στα ράφια των καταστημάτων; Η μαζική παραγωγή σύμφωνα με την εταιρεία θα ξεκινήσει το 2009.
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links