Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-11-2007, 13:27:   #54
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή

Ελλάδα-Μάλτα 5-0

Τη μέρα που ο Οτο Ρεχάγκελ συμπλήρωσε 74 συμμετοχές, ισοφαρίζοντας τον Αλκέτα Παναγούλια, οι διεθνείς του έκαναν το καλύτερο δώρο. Στο ματς-φιέστα του ΟΑΚΑ, η Ελλάδα συνέτριψε με 5-0 τη Μάλτα και πρόσθεσε ακόμη μία νίκη στο ενεργητικό της στα προκριματικά του Euro 2008. Χατ-τρικ από τον Γκέκα, Μπασινάς και Αμανατίδης τα άλλα γκολ.

Το πρώτο ημίχρονο αξίζει σχολιασμού από το 20ο λεπτό και μετά κι αυτό γιατί η Εθνική μπήκε με χαλαρότητα στον αγωνιστικό χώρο και ελέω βαθμολογικής αδιαφορίας, το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου. Οι δύο ομάδες πήραν μπρος και αποφάσισαν να παίξουν μπάλα από το 20’ και μετά και συγκεκριμένα από την μεγάλη ευκαιρία που έχασαν οι φιλοξενούμενοι σε κοντινό πλασέ του Σκέμπρι, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Νικοπολίδης.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η Ελλάδα έβαλε την μπάλα κάτω, έπαιξε ορθόδοξα κι αφού απείλησε στο 26ο λεπτό σε γυριστό σουτ του Γκέκα, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα λίγο αργότερα με τον ίδιο παίκτη. Συγκεκριμένα, στο 33ο λεπτό ο επιθετικός της Λεβερκούζεν βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κεφαλιά του Γιαννακόπουλου και απόκρουση του Χάμπερ, για να στείλει σε κενό τέρμα την μπάλα στα δίχτυα.

Η Ελλάδα είχε τις ευκαιρίες να διπλασιάσει τα τέρματά της πριν το ημίχρονο, αλλά στην πρώτη φάση στο 44’ ο Γκέκας και ο Μπασινάς νικήθηκαν από τον Χάμπερ και στη δεύτερη ένα λεπτό αργότερα, η κεφαλιά του Αμανατίδη από καλή θέση πέρασε λίγο άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η αναμέτρηση πήρε διαστάσεις θριάμβου για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μπορεί η Μάλτα να μπήκε δυνατά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, ο Μπασινάς όμως με ωραίο σουτ στο 54’ έκοψε... τη φόρα των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 2-0.

Τα πανηγύρια δεν σταμάτησαν εδώ, αφού λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 62’, ήταν η σειρά του Γιάννη Αμανατίδη να σκοράρει για δεύτερη φορά μετά το ματς με τους Τούρκους. Ο επιθετικός της Αϊντραχτ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με πλασέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Φάνης Γκέκας. Λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του σε γερμανικό μέσο με τις οποίες επιθυμεί την παραμονή του Ρεχάγκελ στον πάγκο για πολλά χρόνια, θαρρείς πως βάλθηκε να τον πείσει φτάνοντας στο χατ-τρικ. Στο 72ο και 74ο λεπτό ο διεθνής στράικερ έβαλε τη σφραγίδα του στο επιβλητικό 5-0, στο αποχαιρετιστήριο ματς της Ελλάδας μπροστά στο κοινό της. Για την προκριματική φάση φυσικά, γιατί το ραντεβού με τον κόσμο ανανεώθηκε για το ερχόμενο καλοκαίρι.

H Eλλάδα είχε κι άλλες ευκαιρίες για περισσότερα γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Λυμπερόπουλου, αλλά το 5-0 δεν άλλαξε, βάζοντας τέλος στη φιέστα του Ολυμπιακού Σταδίου.




contra.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση