Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-12-2007, 09:18:   #1
mpcom
Moderator
 
Το avatar του χρήστη mpcom
 
Εγγραφή: Nov 2006
Περιοχή: Θεσσαλονικη
Μηνύματα: 475
Thanks: 84
Thanked 122 Times in 78 Posts
My Mood:
mpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished roadmpcom is on a distinguished road
Προεπιλογή Νεες υπηρεσιες απο το ΑΣΕΠ στο διαδυκτιο

Από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου το www.asep.gr αλλάζει. Το σύγχρονο νέο Portal είναι σε θέση να υποστηρίξει σειρά καινοτόμων υπηρεσιών που θα απευθύνονται στο κοινό και στους ενδιαφερόμενους φορείς, οι οποίες θα διατίθενται σταδιακά και διαρκώς θα εμπλουτίζονται. Μεγάλη καινοτομία του νέου Portal είναι η δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών και της Ανεξάρτητης Αρχής, με κυριότερες αμφίδρομες υπηρεσίες την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και την αποστολή εξατομικευμένης ενημέρωσης στο προσωπικό e-mail των ενδιαφερομένων. Επιπλέον θα είναι δυνατή η διαμόρφωση ατομικού προφίλ χρήστη, με την προοπτική να δημιουργηθεί αρχείο πιστοποιημένων ως προς τα προσόντα τους υποψηφίων, οι οποίοι δε θα χρειάζεται πλέον να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους για κάθε νέα διαδικασία επιλογής στην οποία συμμετέχουν. Έτσι και η ταλαιπωρία των υποψηφίων θα περιοριστεί, ενώ ταυτόχρονα θα επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων.

Η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων θα είναι μάλιστα μία από τις νέες λειτουργίες που θα παρέχονται άμεσα στο κοινό μετά τη λειτουργία της νέας δικτυακής Πύλης. Η πρόσβαση σε αυτή τη δυνατότητα, όπως και στη δημιουργία ατομικού προφίλ, προϋποθέτει ταυτοποίηση του χρήστη, μια απλή διαδικασία βάσει της οποίας ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει τα στοιχεία του στο www.asep.gr (και συγκεκριμένα μέσα από την επιλογή «Online Υπηρεσίες» > «Αίτηση ταυτοποίησης υποψηφίων») προκειμένου να του αποσταλεί με συστημένη επιστολή ειδικός προσωπικός κωδικός πρόσβασης στο σύστημα. Πρόκειται για ένα είδος PIN (με τη μορφή username και password) που θα επιτρέπει στον εγγεγραμμένο χρήστη να χρησιμοποιεί τις συγκεκριμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες. Η διαδικασία ταυτοποίησης θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα (από τις 10 Δεκεμβρίου)και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμβουλεύονται τις αναλυτικές βήμα προς βήμα οδηγίες που θα παρέχονται στη σχετική σελίδα της δικτυακής Πύλης.

Μια επιπλέον δυνατότητα του νέου site που θα διευκολύνει σημαντικά τους υποψηφίους είναι η αυτόματη αναζήτηση αποτελεσμάτων βάσει του αριθμού ταυτότητας. Επιλέγοντας «Αποτελέσματα Διαγωνισμών» > «Αναζήτηση» και εισάγοντας απλώς τον αριθμό της ταυτότητάς τους οι υποψήφιοι θα μπορούν με μια κίνηση να πληροφορούνται τη σειρά κατάταξής τους σε όλους τους διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος. Επισημαίνεται ωστόσο πως, για τεχνικούς λόγους, η επιλογή αυτή θα είναι ενεργή αποκλειστικά για τις νέες προκηρύξεις. Τα αποτελέσματα των παλαιότερων διαγωνισμών θα είναι βέβαια προσβάσιμα (μέσα από την επιλογή «Αρχείο» > «Παλαιοί Διαγωνισμοί»), ωστόσο η αναζήτηση σε αυτά θα γίνεται ανά προκήρυξη, όπως μέχρι σήμερα.

Από τις 10 Δεκεμβρίου κάθε υποψήφιος θα μπορεί ακόμη να υπολογίζει μέσα από το www.asep.gr το σύνολο των μονάδων του (μόρια). Η επιλογή «Υπολογισμός Μορίων» προσφέρει μια εξειδικευμένη φόρμα για κάθε κατηγορία υποψηφίων, εμφανίζοντας τα κατάλληλα κάθε φορά πεδία για συμπλήρωση από το χρήστη. Στη συνέχεια ο υπολογισμός γίνεται αυτόματα. Επισημαίνεται βέβαια πως το αποτέλεσμα που προκύπτει εξαρτάται από την ορθή συμπλήρωση της φόρμας από τον υποψήφιο και είναι σε κάθε περίπτωση ενδεικτικό, καθώς σε ορισμένες προκηρύξεις είναι δυνατό να υπάρχουν ιδιαίτερες παράμετροι βαθμολόγησης.

Εννοείται πως οι ήδη προσφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες (αναζήτηση προκηρύξεων, ενημέρωση για αποτελέσματα ή επερχόμενους διαγωνισμούς, φόρμες αιτήσεων, υποδείγματα συμπλήρωσης κλπ) θα συνεχίσουν να παρέχονται και στη νέα ιστοσελίδα, σε αναβαθμισμένο και πιο λειτουργικό μάλιστα περιβάλλον.

Ο σχεδιασμός και η λειτουργία της νέας δικτυακής Πύλης εντάσσεται στη συστηματική και διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια του ΑΣΕΠ να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους πολίτες και τους συνεργαζόμενους με αυτό δημόσιους φορείς. Η αμεσότητα και η ταχύτητα που συνεπάγονται η αναβάθμιση και ο εμπλουτισμός των παρεχόμενων διαδικτυακών υπηρεσιών θα δώσουν νέο περιεχόμενο στις έννοιες της ενημέρωσης και της εξυπηρέτησης, οι οποίες αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή των θεμελιωδών αρχών του ΑΣΕΠ: της διαφάνειας και της δημοσιότητας.
Ο χρήστης mpcom δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links