Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 26-12-2007, 20:58:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή 7τάχυτο DSG στα VW Golf και Golf Plus


Η VW εφοδιάζει τα Golf και Golf Plus με το πολυαναμενόμενο κιβώτιο ταχυτήτων DSG των 7 σχέσεων. Αρχικά το κιβώτιο θα τοποθετείται σε συνδυασμό με τον κινητήρα βενζίνης TSI των 1,4 lt και 122 ps αλλά και τον diesel των 1,9 lt με τα 105 ps. To νέο κιβώτιο DSG 7 σχέσεων είναι ίδιας φιλοσοφίας με το υπάρχον εξατάχυτο. Διαθέτει διπλό συμπλέκτη, ενώ ένας συνδυασμός κεντρικών και πλανητικών γραναζιών επιτρέπει τη ταυτόχρονη εμπλοκή δύο διαδοχικών σχέσεων ταχυτήτων. Για παράδειγμα , όταν ο οδηγός επιλέξει την 3η ταχύτητα εμπλέκεται ταυτόχρονα και η 4η όπου και παραμένει σε «αναμονή» . Όταν ο οδηγός αποφάσισει να ανεβάσει σε 4η η αλλαγή γίνεται άμεσα, εφόσον η 4η σχέση είχε ήδη προεπιλεγεί.
Αποτέλεσμα είναι η εκπληκτική ταχύτητα αλλαγής των σχέσεων - τα κιβώτια DSG είναι πιο γρήγορα στις αλλαγές από ότι το συμβατικό χειροκίνητο - και η ομαλή μετάβαση από την μία σχέση στην άλλη.
Εκτός των παραπάνω το 7τάχυτο DSG φέρει δύο ακόμη καινοτομίες. Είναι το πρώτο 7τάχυτο κιβώτιο που τοποθετείται κατά τον εγκάρσιο άξονα στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου, ενώ είναι και το πρώτο DSG που οι δίσκοι του είναι ξηρού τύπου και δεν είναι βυθισμένοι σε λιπαντικό υγρό. Λειτουργώντας με ξηρούς δίσκους το 7τάχυτο DSG έχει καλύτερη απόδοση, ενώ μπορεί να αντέξει μεγαλύτερα ποσά ροπής.


sportdrive.gr
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links