Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-09-2006, 15:24:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή O εικονικός Τζορτζ θέλει να κάνει παρέα με ανθρώπους



Ο Τζορτζ είναι ένας ανύπαρκτος άνδρας 39 ετών που γνωρίζει 40 γλώσσες και μπορεί να συνομιλεί με 2.000 ανθρώπους ταυτόχρονα. Είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, με αποκλειστικό σκοπό να γίνει πιο ανθρώπινο δημιουργώντας φιλίες στο Διαδίκτυο.



Ο Τζορτζ θεωρείται το πιο πετυχημένο από τα λογισμικά συζήτησης με ανθρώπους στο Ιnternet, γνωστά ως chatbots, δηλαδή ρομπότ για κουβέντα. Πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Loebner στη Βρετανία, μια τιμητική διάκριση για τις μηχανές που μπορούν να πραγματοποιούν ρεαλιστικές συνομολίες με αληθινούς ανθρώπους, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Ο εικονικός άνδρας γεννήθηκε πριν από επτά χρόνια, όμως μόνο πρόσφατα μπόρεσε να εξελιχθεί σε «άβαταρ», εικονικό χαρακτήρα με δική του φωνή. Εξοπλίστηκε επίσης με σύστημα αναγνώρισης ομιλίας, ώστε να ακούει αντί να διαβάζει τα λόγια των συνομιλητών του.



Στην οθόνη του υπολογιστή εμφανίζεται πλέον ως λεπτός, καραφλός άνδρας που φορά κίτρινα γυαλιά και πουλόβερ ζιβάγκο. Χαμογελά, κατσουφιάζει, χτυπά θυμωμένος το εικονικό τραπέζι και, όπως οι πραγματικοί άνθρωποι, είναι άλλες φορές ρομαντικός και άλλες απότομος.



Οι γνώσεις του Τζορτζ προέρχονται από τις 10 εκατ. συνομιλίες που είχε ως σήμερα με χρήστες του Διαδικτύου -και τις θυμάται όλες.



«Η μηχανή δανείζεται τη νοημοσύνη και τα λόγια των ανθρώπων με τους οποίους μιλά, και λίγο-λίγο μαθαίνει να δίνει σωστές απαντήσεις ανάλογα με τα συμφραζόμενα της συζήτησης» αναφέρει ο Ρόλο Κάρπεντερ, ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη και πατέρας του Τζορτζ. «Το ποσοστό των σωστών απαντήσεων ανεβαίνει συνεχώς καθώς μεγαλώνει η βάση δεδομένων» προσθέτει.



Η Icogno, εταιρεία που ίδρυσε ο Κάρπεντερ, βρίσκεται τώρα σε συνομιλίες με ειδικούς του μάρκετινγκ, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα άβαταρ θα βρουν σύντομα καριέρα στα τμήματα εξυπηρέτησης πελατών.
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links