Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-03-2008, 00:44:   #1
Angie
LaTeamer
 
Εγγραφή: Feb 2007
Μηνύματα: 119
Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Angie is on a distinguished road
Προεπιλογή Αποκριάτικο καπέλο

Τα παιδιά λατρεύουν τις χειροτεχνίες. Λατρεύουν και τις απόκριες. Τα αποκριάτικα καπέλα από χαρτόνι, δεν πρόκειται να κρατήσουν για πάντα, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικό και να φτιάχνονται και να φοριούνται. Ευκαιρία λοιπόν, να φτιάξουμε ένα αποκριάτικο κινέζικο καπέλο από χαρτόνι.

Για να φτιάξουμε το καπέλο, θα χρειαστούμε:

- Χαρτόνι χειροτεχνίας
-Λάστιχο για να το στερεώνουμε στο σαγόνι (αλλά προσέξτε τα παιδιά να μην τραυματιστούν από αυτό - καλύτερα να βγάζουν το καπέλο προτού πάνε να παίξουν!).
-Χαρτί περιτυλίγματος, χρωματιστά μολύβια ή μαρκαδόρους και glitter για τη διακόσμηση.
-Κόλλα (συρραπτικό χαρτιών μπορεί να είναι πιο πρακτικό).
-Ψαλίδι.

Χρησιμοποιώντας ένα πιάτο φαγητού σχεδιάζουμε έναν κύκλο πάνω στο χαρτόνι (διπλανή εικόνα). Κόβουμε προσεκτικά τον κύκλο. Με το ψαλίδι κάνουμε μια κοψιά από τη μια άκρη του κύκλου μέχρι το κέντρο του. Τραβάμε τις δύο άκρες μαζί έτσι ώστε η μια να επικαλύψει την άλλη - αυτό θα δώσει σχήμα στο καπέλο μας και θα το κάνει μυτερό στην κορυφή. Κολλάμε ή συρράπτουμε τις άκρες σε αυτό το στάδιο. Αν χρησιμοποιήσουμε συρραπτικό, καλό θα είναι να προστατεύσουμε την εσωτερική επιφάνεια του καπέλου με ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας, για να αποφύγουμε το σκάλωμα των μαλλιών στα συρματάκια. Κάνουμε δύο τρύπες τη μια απέναντι από την άλλη κοντά στις άκρες του καπέλου, περνάμε το λάστιχο μέσα από αυτές για να κάνουμε ένα λουρί για το πηγούνι και το στερεώνουμε με κόμπους.


Για τη διακόσμηση του καπέλου μας:

- Φτιάχνουμε μικρές ροζέτες από χαρτί περιτυλίγματος και τις κολλάμε σε διάφορα σημεία. Τις ζωγραφίζουμε με μαρκαδόρους και τις πασπαλίζουμε με glitter - χρυσόσκονη - για να ακτινοβολούν και να γίνουν πιο φανταχτερές.
- Προσθέτουμε μια φούντα με κρόσσια, που φτιάχνουμε από χαρτί περιτυλίγματος - διπλώνουμε πολλές φορές ένα μακρύ χαρτί και κάνουμε κοψίματα κατά μήκος, χωρίς να κόψουμε το χαρτί σε όλο το μήκος του. Κολλάμε στην κορυφή του καπέλου μας. Το φτιάχνουμε πολύχρωμο τοποθετώντας μαζί διαφορετικά κομμάτια χαρτιού σε στρώσεις πριν ξεκινήσουμε το δίπλωμα.
- Αντικαθιστούμε το λάστιχο με κάποιο σκοινάκι, ή ένα πλεκτό κορδόνι - αν προτιμάμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα χρώματα κορδόνια πλεγμένα μαζί.
Ο χρήστης Angie δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links