Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-03-2008, 00:03:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Προεπιλογή ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ

Τα μικρά αυτοκίνητα με μεγάλη ιπποδύναμη κέντριζαν πάντα το ενδιαφέρον, αφού πρόσφεραν μια μοναδική οδηγική απόλαυση. Η Skoda παρουσιάζει τη δική της πρόταση σε αυτήν την ειδική κατηγορία, τη Fabia Sport Edition.

Με ιπποδύναμη στους 102 ή 115 ίππους και οδηγική συμπεριφορά που θα ζήλευαν GT, απευθύνεται σε κοινό με σπορτίφ ανησυχίες και αποτελεί μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση για όσους ζητούν αυξημένες δόσεις αδρεναλίνης.

Οι γνωστοί 16-βάλβιδοι κινητήρες των 1.400 και 1600 κυβικών εκατοστών του VW Group αποτέλεσαν τη βάση για τη δημιουργία ενός ισχυρού συνόλου.

Με τις κατάλληλες επεμβάσεις, η ιπποδύναμη εκτινάχθηκε στους 102 με την ροπή στα 14,8Kgm/3.690σ.α.λ και 115 ίππους με την ροπή στα 15,5Kgm/3.880σ.α.λ αντίστοιχα.

Η τελική ταχύτητα στην έκδοση των 1.400κ.εκ φθάνει τα 185 χλμ / ώρα και η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 10.5’’ ενώ για την έκδοση των 1.600κ.εκ. η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 200Km/h και η επιτάχυνση 0-100Km/h έρχεται σε 9,7’’

Ανάρτηση
Οι αυξημένες επιδόσεις συνοδεύονται με σπορ ανάρτηση και η απόσταση του αμαξώματος της Fabia Sport Edition από το έδαφος έχει μικρύνει κατά 2,8 εκατοστά σε σχέση με τις αντίστοιχες απλές εκδόσεις.

Το νέο σύνολο προσφέρει εξαιρετική οδική συμπεριφορά στις γρήγορες βόλτες σας και το πλαίσιο πλέον δείχνει ακόμη πιο άκαμπτο δίνοντας στον οδηγό το "πράσινο φως" να κυνηγήσει ακόμα περισσότερο τα όριά του.

Σχεδίαση
Η επιθετική μπροστινή όψη χαρακτηρίζεται από το χαμηλωμένο προφυλακτήρα με τις κάθετες γρίλιες και τους στρογγυλούς φανούς ομίχλης τοποθετημένους χαμηλά σε μικρή απόσταση από το έδαφος.

Οι ζάντες ελαφρού κράματος ‘Atria’ είναι 16 ιντσών. Την εξωτερική εμφάνιση συμπληρώνουν τα φιμέ κρύσταλλα σκούρας απόχρωσης, η αγωνιστική εξάτμιση, ο διαχύτης αέρα (air diffuser) και τα χαρακτηριστικά σήματα της Skoda Motor sport στην μπροστινή μάσκα και στο πίσω καπό. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και θα κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν.

Στο εσωτερικό, τον σπορτίφ χαρακτήρα του αυτοκινήτου οι επιβάτες θα τον εισπράξουν με την πρώτη κιόλας ματιά. Σπορ μπάκετ καθίσματα που παρέχουν τέλεια πλευρική στήριξη, τριάκτινο δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινος μοχλός ταχυτήτων και λαβή χειρόφρενου, συμπληρώνουν τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό της Fabia Sport Edition. Στο ταμπλό, τα νέα όργανα πλαισιώνονται από υλικά κορυφαίας ποιότητας συναρμολόγησης και αφής. Μαλακά πλαστικά τεχνολογίας slush για αποφυγή τριγμών και τέλεια ηχομόνωση.

Ασφάλεια
Για την κατασκευή και τον εξοπλισμό ασφάλειας ακολουθούνται τα στάνταρ που έχει καθορίσει το γερμανικό γκρουπ. Το επιτυχημένο μοντέλο διαθέτει άκαμπτο αμάξωμα με ζώνες παραμόρφωσης ικανές να απορροφήσουν μεγάλο ποσοστό από τις δυνάμεις που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Στο πακέτο της Sport Edition περιλαμβάνονται: αερόσακος οδηγού – συνοδηγού, πλευρικοί και αερόσακκοι κεφαλής, ABS, MSR, EDS,πίσω δισκόφρενα, σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου CANbus κ.α. Ειδικότερα για το CANbus υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση ενεργοποίησης του αερόσακου, μέσα σε ελάχιστο χρόνο (δέκατα δευτερολέπτου), απασφαλίζονται αυτόματα οι πόρτες, ενεργοποιούνται τα alarm, διακόπτεται η παροχή βενζίνης και απομονώνονται όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα.

Πορτοφόλι
Η τιμή των Fabia Sport Edition 1.400κ.εκ και 1.600κ.εκ ανέρχεται στα 14.490€ και στα 15.490€ αντίστοιχα. Στον στάνταρ εξοπλισμό της περιλαμβάνει ABS, οκτώ (8) αερόσακους, Climatic, ηλεκτρικά παράθυρα, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ζάντες αλουμινίου 16’’, τριάκτινο τιμόνι , μπάκετ καθίσματα,δερμάτινα χειριστήρια, φιμέ κρύσταλα, προβολείς ομίχλης, φώτα αλογόνου,R/CD (2 Din), υπόδοχή audio για Mp3 player ή iPod και υπολογιστή ταξιδιού (trip computer).

Νίκος Σάλτας ΣΚΑΪ ΒΟΛΟΥ
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links