Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-03-2008, 22:02:   #1
antonis
VIP
 
Το avatar του χρήστη antonis
 
Εγγραφή: Jun 2007
Περιοχή: Κόρινθος
Μηνύματα: 1.425
Thanks: 24
Thanked 308 Times in 220 Posts
My Mood:
antonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura aboutantonis has a spectacular aura about
Προεπιλογή ο ελέφαντας που ζωγραφίζει ελέφαντες

Το παρακάτω video κυκλοφορεί καιρό τώρα στο διαδίκτυο και είναι από τα πιο εντυπωσιακά που έχετε δει ποτέ σας.

Δείχνει έναν ελέφαντα που ζωγραφίζει διάφορα πράγματα ανάμεσα στα οποία και ελέφαντες. Οι ζωγραφιές του μάλιστα είναι αρκετά καλές γεγονός που δείχνει όχι ότι απλά την άριστη δυνατότητα του να χειρίζεται αντικείμενα με την προβοσκίδα του αλλά κυρίως την εξαιρετική ικανότητα του εγκεφάλου του να αποτυπώνει, αναγνωρίζει και να επιλέγει τις εικόνες που θέλει να ζωγραφίσει.

Επειδή μου έκανε αρκετή εντύπωση έκατσα και το έψαξα λίγο παραπάνω. Δείτε λοιπόν μερικές πολύ εντυπωσιακές πληροφορίες.

Οι ελέφαντες θεωρούνται από τα πιο έξυπνα είδη στον πλανήτη. Ο Αριστοτέλης κάνει αναφορά στην λογική και την εξυπνάδα του από την αρχαιότητα.

Τα πιο έξυπνα είδη γενικά θεωρούνται τα κήτη και τα πρωτεύοντα και μαζί οι ελέφαντες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο μέγεθος του εγκεφάλου τους αλλά και στην πολυπλοκότητα του. Οι ελέφαντες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο από τους ανθρώπους αλλά παρά την περιπλοκότητα του υστερεί σε σχέση με τους εγκεφάλους των πρωτευόντων και των κητών.

Οι ελέφαντες όπως και οι άνθρωποι και άλλα ανώτερα είδη δεν γεννιούνται με τις απαραίτητες ικανότητες για να επιβιώσουν αποτυπωμένες στο ένστικτο τους αλλά πρέπει να μάθουν ότι χρειάζονται κατά την διάρκεια της ζωής τους.

Ένας τρόπος για να συγκρίνουμε την ικανότητα μάθησης ενός είδους είναι να συγκρίνουμε το μέγεθος του εγκεφάλου μεταξύ ενός ενήλικου και ενός νεογέννητου. Οι άνθρωποι γεννιούνται με μέγεθος εγκεφάλου 28% αυτού ενός ενήλικα ενώ οι ελέφαντες με 35%.

Η ικανότητα δε των ελεφάντων να χειρίζονται εργαλεία ξεπερνά αυτή των πρωτευόντων και μπορεί να συγκριθεί μόνο με αυτή των γοριλών.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ελέφαντες έχουν επιδείξει περίπλοκες συμπεριφορές που αποδεικνύουν την πολυπλοκότητα της ψυχολογίας τους. Αντιλαμβάνονται και χρησιμοποιούν έννοιες όπως λύπη, χαρά, χιούμορ, μάθηση, μιμητισμός, κοινωνικές σχέσεις, στρες, αλτρουισμού, τέχνης ενώ αποτελούν μαζί με τα δελφίνια και τους γορίλες τα μόνα ζώα που έχουνε πειραματικά αποδείξει ότι έχουν συναίσθηση της ύπαρξης τους και του θανάτου.

Τα παραπάνω έχουν μελετηθεί και αναφερθεί σε πολλές έρευνες.
Γενικά η μελέτη της ψυχολογίας των ζώων ανήκει στον τομέα που ονομάζεται Comparative Psychology. Ξεκινάει από τις πιο απλές μορφές ζώων που έχει αποδειχθεί ότι διαθέτουν 2 κοινά ψυχολογικά γνωρίσματα. Την αποφυγή πόνου και την ελευθερία της κίνησης.

Καθώς περνάμε σε πιο αναπτυγμένα είδη με μεγαλύτερη νοημοσύνη παρατηρείτε και ανάλογη πολυπλοκότητα συναισθημάτων. Η αύξηση της νοημοσύνης και η πολυπλοκότητα της σκέψης οδηγεί σε μεγαλύτερη αντίληψη της θέσης και της διαδραστικής σχέσης του κάθε είδους με το περιβάλλον του.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει σε εμένα πως ο άνθρωπος αποτελεί απλά το πλέον εξελιγμένο είδος της γης το οποίο δεν ξεφύτρωσε από το πουθενά ούτε απέκτησε τις ιδιότητες του από την παρέμβαση μιας ανώτερης δύναμης. Αποτελεί φυσιολογική εξέλιξη της φυσικής επιλογής κληρονομώντας και εξελίσσοντας χαρακτηριστικά που προϋπήρχαν στην φύση πριν από αυτόν. Η ευφυΐα μας και οι δυνατότητες μας ορίζονται και κατευθύνονται από την επαφή και την αλληλεξάρτηση μας με τον υλικό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε και του οποίου είμαστε ένα κομμάτι.

Α ναι...
Δείτε και το video..


πηγή=e-write.gr
__________________
Ο χρήστης antonis δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links