Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-04-2008, 22:07:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Η Τεχεράνη γιορτάζει την εθνική ημέρα πυρηνικής τεχνολογίας


To Ιράν γιορτάζει σήμερα το επίμαχο πυρηνικό του πρόγραμμα με την ευκαιρία της εθνικής ημέρας της πυρηνικής τεχνολογίας και ο πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ επισκέφθηκε τη Νατάνζ του κεντρικού Ιράν, το εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου και το βράδυ θα εκφωνήσει ομιλία.
Σήμερα γιορτάζεται η επέτειος της ανακοίνωσης της πρώτης παραγωγής εμπλουτισμένου ουρανίου τον Απρίλιο του 2006.
Οι δυτικές χώρες διατυπώνουν ανησυχίες μήπως το Ιράν χρησιμοποιεί τον εμπλουτισμό ουρανίου για να κατασκευάσει ατομικές βόμβες. Ωστόσο η Τεχεράνη που δηλώνει ότι το πρόγραμμά της προορίζεται μόνο για ειρηνική χρήση, αρνείται να διακόψει το πρόγραμμά της όπως έχει ζητήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε τρεις αποφάσεις του.
Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ μετέβη το πρωί στο εργοστάσιο της Νατάνζ όπου οι Ιρανοί έχουν ήδη εγκαταστήσει 3.000 συσκευές φυγοκέντρησης P1 πρώτης γενιάς για τον εμπλουτισμό του ουρανίου.
Το Ιράν ξεκίνησε επίσης την εγκατάσταση μικρού αριθμού συσκευών φυγοκέντρησης IR-2, μια ιρανική εκδοχή των συσκευών φυγοκέντρησης P2 νέας γενιάς, ένδειξη της άρνησής του να ενδώσει στις πιέσεις των μεγάλων δυνάμεων.
Ο πρόεδρος Αχμαντινετζάντ θα συμμετάσχει το απόγευμα σε τελετή στην Τεχεράνη για τον εορτασμό της προόδου του Ιράν στον πυρηνικό τομέα.
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, νέες, πιο σύγχρονες συσκευές φυγοκέντρησης έχουν εγκατασταθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο της πόλης Νατάνζ αλλά οι ιρανικές αρχές ακόμη δεν το έχουν επιβεβαιώσει. Αρκετοί ιρανοί αξιωματούχοι ανέφεραν, ωστόσο, ότι οι ιρανικές αρχές μπορεί να ανακοινώσουν την τεχνολογική τους εξέλιξη με την ευκαιρία της σημερινής ημέρας.


ert3
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links