Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-04-2008, 23:46:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Post ΑΠΟΨΗ "κόκκινη κάρτα" για το Κιότο

ΜΕΤΑ το χαστούκι από τον ΟΗΕ που μας έβγαλε "κόκκινη κάρτα" για το Κιότο και το δεύτερο χαστούκι με την επικείμενη παραπομπή μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αυτό που θα περίμενα από την ελληνική κυβέρνηση και τους αρμόδιους του Υπουργείου Περιβάλλοντος, θα ήταν να βγούνε ευθαρσώς και να παραδεχθούνε την αποτυχία τους.
Και να ομολογήσουν επι τέλους ότι είναι λάθος που η χώρα μας δεν προχωράει στη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος.
Δυστυχώς αυτό που είδαμε ήταν να προσπαθούν κατά την προσφιλή τους τακτική να φορτώσουν τις ευθύνες … στο ΠΑΣΟΚ!
ΜΕ ΞΑΦΝΙΑΣΕ πολύ δυσάρεστα ο κ. Καλογιάννης -που τον θεωρούσα έναν σύγχρονο πολιτικό - όταν τον είδα να καταφεύγει στα γνωστά αναχρονιστικά και παλαιοκομματικά κόλπα.
Για να αποποιηθεί τις ευθύνες για το αναξιόπιστο σύστημα καταγραφής ρύπων, επιχείρησε να τα φορτώσει όλα στην πρώην ομάδα του Αστεροσκοπείου με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Λάλα που συνέταξε τις εκθέσεις για τους αέριους ρύπους από το 1995 έως πέρυσι και δι' αυτού στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, γιατί ο κ. Λάλας είναι κομματικό στέλεχος.
Βέβαια η ποινή που επιβλήθηκε στη χώρα μας ήταν για την ανεπάρκεια του συστήματος καταγραφής ρύπων τον τελευταίο χρόνο και όχι για λάθος αριθμητικά στοιχεία.
ΠΕΡΑΝ τούτου το θέμα που άνοιξε είναι μεγάλο και πολιτικό.
Πέρα από το διεθνές ρεζιλίκι, να είναι η χώρα μας η πρώτη μεταξύ 141 χωρών που αποβάλονται από το μηχανισμό του Πρωτοκόλλου του Κιότο, μέχρι να συμμορφωθεί…
Πέρα από το ότι η ποινή αυτή θα έχει μεγάλες επιπτώσεις στις ελληνικές βιομηχανίες, με πρώτη τη ΔΕΗ που δεν θα μπορεί να συμμετέχει στην εμπορία ρύπων …
Πέρα απ' όλ' αυτά το θέμα είναι βαθιά πολιτικό.
ΈΧΟΥΜΕ βαρεθεί τα ευχολόγια και τις μεγαλοστομίες για το περιβάλλον.
Η χώρα μας εξακολουθεί να διατηρεί σε ένα Υπουργείο τόσο αντικρουόμενα συμφέροντα.
Υπουργείο Δημοσίων Έργων και ταυτόχρονα Περιβάλλοντος, δε νοείται σε καμία πολιτισμένη χώρα.
Έτσι για το καπρίτσιο ενός ξεροκέφαλου Σαρακατσάνου, που αρνείται πεισματικά να μπει σε μια τέτοια συζήτηση, κι ενός άβουλου πρωθυπουργού που θέλει τον Υπουργό του για πολιτικό δεκανίκι.

Κ..........
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Κων/νος For This Useful Post:
jim_pap_2 (01-05-2008)
Sponsored Links