Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-05-2008, 21:55:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Post Δημοφιλέστερο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

Η παγίωση της κρίσης του δικομματισμού, η συνέχιση της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα και η έντονη δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος είναι τα βασικά στοιχεία του Βαρόμετρου Μαΐου της Public Issue για το ΣΚΑΪ και την "Καθημερινή".

Σύμφωνα με το Βαρόμετρο, το κόμμα της ΝΔ εξακολουθεί να προηγείται στην πρόθεση ψήφου του ΠΑΣΟΚ κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες. Ωστόσο, το εντυπωσιακό στοιχείο της δημοσκόπησης είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύεται ως το δημοφιλέστερο απ΄ όλα τα κόμματα και το καλύτερο της αντιπολίτευσης, ενώ ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται δεύτερος καταλληλότερος για την πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 58% θετικές γνώμες και ακολουθεί η ΝΔ με 39%, το ΠΑΣΟΚ με 36%, το ΚΚΕ με 31% και ο ΛΑΟΣ με 27%.


Συνεχίζεται η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ

Βαρόμετρο Μαΐου
Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται με ποσοστό 39% ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου.

Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας που αύξησε το ποσοστό του από το 13% στο 17%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 13%, μειωμένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Ακολουθούν ο Γιώργος Καρατζαφέρης με 4% και η Αλέκα Παπαρήγα με 3%.

Μία ακόμη πρωτιά για τον ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα ποιό είναι το καλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 32% μειωμένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την μέτρηση του Απριλίου.

Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με ποσοστό 15%, το ΠΑΣΟΚ με 14% (ενισχυμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες), όπως και το ΚΚΕ .

Παγιωμένη στις έξι ποσοστιαίες μονάδες εμφανίζεται η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου. Η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37%, το ΠΑΣΟΚ 31%, ο ΣΥΡΙΖΑ 17,5%, το ΚΚΕ 7% και ο ΛΑΟΣ 4,5%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά η κατανομή των εδρών στη βουλή δεν δίνει αυτοδυναμία σε κανένα κόμμα καθώς η ΝΔ θα είχε 139 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 83, ο ΣΥΡΙΖΑ 47, το ΚΚΕ 19 και ο ΛΑΟΣ 12.
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links