Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 06-06-2008, 15:36:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ψευδαίσθηση της φύσης μέσα στο σπίτι



Λύση ακόμη και στους πλέον σκοτεινούς χώρους γραφείων ή σπιτιών έρχεται να δώσει το sky ceiling, μία επαναστατική εφεύρεση, που προσφέρει λάμψη και φωτεινότητα στον χώρο, κάθε στιγμή της ημέρας, της νύχτας, αλλά και της εκάστοτε εποχής.Πρόκειται για ένα σύστημα, το οποίο τοποθετείται στην οροφή οποιουδήποτε χώρου επιλέξει ο πελάτης που θα το προμηθευτεί, το οποίο αποτελείται από μία βάση, μέσα από την οποία είναι ορατή μια φωτογραφία υψηλής ανάλυσης. Το τελικό στάδιο περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός πλέγματος, το οποίο υποκαθιστά και προσαρμόζεται στο υπόλοιπο ταβάνι του χώρου, ούτως ώστε να είναι όμοιο με αυτό και να μη διαφέρει κατά πολύ. Η φωτογραφία ενεργοποιείται μέσω αντάπτορα, δίνοντας έτσι άλλη όψη στην οροφή. Το τελικό αποτέλεσμα στην οροφή, με την τρισδιάστατη φωτογραφία, “κολλημένη” ουσιαστικά στον τοίχο, είναι εντυπωσιακό. Παρά το ότι ουσιαστικά πρόκειται για μια ψευδαίσθηση, το θέαμα είναι τόσο αληθοφανές, που σχεδόν κανείς δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά. Επιπλέον, τόσο σε ό,τι αφορά στα μάτια, όσο και σε ό,τι αφορά στη σκέψη, η αντίδραση του ανθρώπινου οργανισμού είναι η ίδια με αυτή που θα συναντούσε κανείς, εάν επρόκειτο για τα πραγματικά τοπία που απεικονίζονται στις φωτογραφίες. Άρα, το τεχνητό υποκαθιστά πλήρως το φυσικό.

Το σύστημα επιδέχεται προγραμματισμό των 3D φωτογραφιών που θα εγκατασταθούν σε αυτό, ούτως ώστε το τοπίο να αλλάζει ανάλογα με τις ώρες της ημέρας. Μακροπρόθεσμα, μπορεί επίσης να αλλάζει άνετα εποχές. Επιπλέον, εκτός από την οροφή, μπορεί να προσαρμοστεί σε τοίχους, πατώματα διαδρόμων, ακόμη και σημεία όπου παλιότερα βρίσκονταν παράθυρα, με το πλαίσιο του παραθύρου σχεδιασμένο γύρω από τη φωτογραφία.

Το νέο σύστημα οροφής συναντάται ήδη στη Μεγάλη Βρετανία. Σε σπίτια, γραφεία και νοσοκομεία. Θεωρείται, μάλιστα, ότι η συμβολή του στην καταπολέμηση του στρες και της κακοδιαθεσίας θα είναι καταλυτική.

Εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας Sky Factory δήλωσε: “Τα SkyCeilings αποτελούν την ψευδαίσθηση του ουρανού, που προσφέρει ηρεμία, χαλάρωση, ελευθερία και ευεξία. Έχουμε την ευτυχία να προσφέρουμε φυσική ομορφιά μέσα στο σπίτι σας”.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 2002 από τον Bill Witherspoon. Στην Αγγλία διατίθενται μέσω θυγατρικής εταιρείας, της Sky Inside.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links