Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-06-2008, 18:10:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Σε κλοιό χιλιάδων διαδηλωτών η σύνοδος των "27"Εκρηκτικό αναμένεται να είναι το κλίμα στους δρόμους των Βρυξελλών, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 19-20 Ιουνίου. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρίσκεται το φλέγον ζήτημα της ακρίβειας, το οποίο έχει προκαλέσει πλήθος διαμαρτυριών σε όλο τον κόσμο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές θα δώσουν δυναμικό «παρών», ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της βελγικής αστυνομίας, έχουν σπεύσει περισσότεροι από 500.000 διαδηλωτές από το Βέλγιο και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν μέρος εργατικά συνδικάτα, αλλά και επιμέρους κλάδοι, όπως μεταφορείς, αλιείς και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου. Η αστυνομία έχει ήδη αποκλείσει από την Τρίτη (17/6) με συρματοπλέγματα, όλους τους δρόμους που οδηγούν στο κτίριο της συνεδρίασης των ευρωπαίων ηγετών.

Οι Αρχές θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τα εκτεταμένα επεισόδια, όπως αυτά που είχαν προκαλέσει στις Βρυξέλλες χιλιάδες αλιείς από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, μετά την άρνηση της ΕΕ να ικανοποιήσει το αίτημά τους για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής θα τεθεί το θέμα της ακρίβειας, και όχι το ιρλανδικό «όχι» στη Συνθήκη της Λισσαβόνας. Δεν αναμένονται, ωστόσο, θεαματικά αποτελέσματα, διότι η ΕΕ δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις στη σύνοδο για άμεση ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από την ακρίβεια.

Αντίθετα, η ΕΕ έχει προτείνει μέτρα που έχουν μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, όπως η χορήγηση κινήτρων για εξοικονόμηση ενέργειας και η μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links