Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-10-2006, 22:06:   #1
cRc
Think Different..
 
Το avatar του χρήστη cRc
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: ΑΛΜΥΡΟΣ
Μηνύματα: 4.208
Thanks: 1.784
Thanked 1.342 Times in 846 Posts
My Mood:
cRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the roughcRc is a jewel in the rough
Προεπιλογή «Χαράτσι» και στα καρτοκινητά προγραμματίζει η κυβέρνηση

Φόρο και στα καρτοκινητά τηλέφωνα μελετά η κυβέρνηση, επιβαρύνοντας περισσότερους από 6.000.000 καταναλωτές, κατόχους κινητών χωρίς συμβόλαιο.

Όπως αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Τα Νέα, αυτό είναι το επόμενο μέτρο που μελετά το οικονομικό επιτελείο, μετά την αύξηση του ειδικού τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας (συνδέσεις με συμβόλαιο), που τίθεται σε ισχύ για τους λογαριασμούς που θα εκδίδονται από την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου.

Η διάταξη για τη φορολόγηση και των καρτοκινητών τηλεφώνων αναμένεται να περιληφθεί στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή στα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Oικονομικών, ο φόρος θα επιβληθεί στη χρήση των καρτοκινητών. Δηλαδή, κάθε φορά που ο συνδρομητής καρτοκινητού θα ανανεώνει το χρόνο ομιλίας, μέρος του ποσού που θα πληρώνει για την αγορά της σχετικής κάρτας θα αποτελεί φόρο, ο οποίος θα αποδίδεται από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο δημόσιο ταμείο.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η αξία του καθαρού χρόνου ομιλίας που θα αγοράζει ο χρήστης του καρτοκινητού θα είναι μικρότερη από αυτή που θα πληρώνει με την αγορά της κάρτας. Η διαφορά θα αποτελεί το φόρο που θα επιβάλλεται στη χρήση των καρτοκινητών τηλεφώνων.

Εν τω μεταξύ, νέο τέλος συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας θα ισχύσει απο τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν απο την 1 Νοεμβρίου 2006 και μετά, ανεξάρτητα απο τη χρονική περίοδο των υπηρεσιών που καλύπτουν οι λογαριασμοί αυτοί.

Μετά τις αλλαγές, τα νέα τέλη κινητής τηλεφωνίας ανέρχονται σε 2 ευρώ για λογαριασμούς έως 30 ευρώ, σε 5 ευρώ για λογαριασμούς από 30,01 έως 60 ευρώ και σε 10 ευρώ για λογαριασμούς άνω των 60,01 ευρώ.

Το τέλος κινητής τηλεφωνίας βαρύνει τους συνδρομητές και υπολογίζεται επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, προ του ΦΠΑ.

Το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στις περιπτώσεις που εκδίδεται ένας λογαριασμός, για πολλές συνδέσεις (εταιρικά πακέτα), το τέλος υπολογίζεται στην καθαρή αξία κάθε σύνδεσης.

Επίσης, σημειώνεται, ότι στις περιπτώσεις που για μία σύνδεση εκδίδονται περισσότεροι του ενός λογαριασμοί σε διαφορετικούς συνδρομητές, τότε το ανωτέρω τέλος επιβάλλεται σε κάθε έναν από τους λογαριασμούς αυτούς ξεχωριστά.

πηγή insomnia.gr
__________________

Ο χρήστης cRc δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links