Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 30-07-2008, 22:37:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ταραχές στο Βελιγράδι



Ταραχές ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης (29/7) στη διαδήλωση υποστήριξης του πρώην σερβοβόσνιου ηγέτη Ράντοβαν Κάραζιτς, μεταξύ του συγκεντρωμένου πλήθους και των δυνάμεων της Αστυνομίας. Οι διαδηλωτές έριξαν βεγγαλικά εναντίον των αστυνομικών, ενώ η σερβική τηλεόραση μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση σφαιρών από καουτσούκ και δακρυγόνων κατά των διαδηλωτών, όταν περίπου 100 άτομα προσπάθησαν να παραβιάσουν το αστυνομικό μπλόκο.

Στη διαδήλωση που οργάνωσε το ακροδεξιό ριζοσπαστικό κόμμα, πήραν μέρος 15.000 υποστηρικτές του πρώην ηγέτη των Σέρβων. «Αυτή η διαδήλωση είναι ένα σύμβολο αντίστασης, ένα σύμβολο για εκείνους που αγαπούν την ελευθερία πάνω απΆ όλα» τόνισε στην ομιλία του νωρίτερα την Τρίτη, ο ηγέτης του ακροδεξιού ριζοσπαστικού κόμματος Αλεξάντερ Βούκιτς.

Στο μεταξύ, οι δικαστικές αρχές της Σερβίας δεν έχουν λάβει ακόμη το αίτημα για έφεση κατά της έκδοσης του πρώην σερβοβόσνιου ηγέτη, στο Διεθνές Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία στη Χάγη, καθώς ο συνήγορος του Κάρατζιτς προσπαθεί να καθυστερήσει όσο μπορεί την διαδικασία της έκδοσης.

Οι δικαστές θα εκτιμήσουν την Τετάρτη (30/7), ποιο είναι το διάστημα που μπορούν να περιμένουν να φτάσει ταχυδρομικά η έφεση και αν θα προχωρήσουν στην έκδοση του παρΆ όλα αυτά.

Ο διευθυντής του γραφείου της κυβέρνησης που ασχολείται με την συνεργασία με το δικαστήριο της Χάγης, Ντούσαν Ιγνιάτοβιτς εκτίμησε ότι «ο Κάρατζιτς δεν κατέθεσε καν έφεση αλλά εκμεταλλεύεται την ασάφεια του νόμου για τις ταχυδρομικές αποστολές των εφέσεων» ώστε να παρατείνει την παραμονή του στο Βελιγράδι.

Πάντως ο δικηγόρος του δήλωσε την Τρίτη (29/7) ότι ο Ρ. Κάρατζιτς, είναι σε καλή ψυχική διάθεση και ετοιμάζεται για την υπεράσπισή του. Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο κ. Βούγιατσιτς, ο κατηγορούμενος παρήγγειλε δύο κοστούμια, ένα ανοιχτόχρωμο και ένα σκούρο.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links