Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-08-2008, 18:31:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Βίντεο ρίχνει φως στα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας



Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση της αεροπορικής τραγωδίας στην Ισπανία, καθώς ένα βίντεο και ο κυβερνήτης ενός άλλου αεροσκάφους μαρτυρούν ότι το αεροπορικό δυστύχημα δεν προκλήθηκε από φωτιά στον κινητήρα, αλλά ότι το αεροσκάφος έχασε ισχύ κατά την απογείωσή του. «Το αεροσκάφος αυτό δεν απογειώνεται, είναι έτοιμο να πέσει» είπε κυβερνήτης αεροσκάφους που προσγειωνόταν λίγα λεπτά πριν τη συντριβή του μοιραίου MD-80, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC.

Τη μαρτυρία του κυβερνήτη φαίνεται πως επιβεβαιώνει και βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές δε φαίνεται να έχει εκδηλωθεί φωτιά στο αεροσκάφος. Οι αρχές δεν είχαν αποκαλύψει την ύπαρξη του βίντεο, ωστόσο γνωστοποιήθηκε και από την αντιπρόεδρο της ισπανικής κυβέρνησης Μαρία Τερέσα Φερνάντεθ ντε λα Βέγα.

Το αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει άλλες δυο απόπειρες απογείωσης πριν τη μοιραία, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα στον αριστερό κινητήρα. Συγγενείς του Ρούμπεν Σαντάνα, ενός εκ των επιβατών που έχασε τη ζωή του, μαρτυρούν ότι στο τελευταίο μήνυμα που τους έστειλε το θύμα αναφέρει: «Δεν μας αφήνουν να βγούμε. Όλα είναι κλειστά».

Ο Ρ. Σαντάνα δεν ήταν ο μόνος από τους επιβάτες που ήθελε να κατέβει από το αεροσκάφος, σύμφωνα με την ABC, ωστόσο σε κανένα δεν επετράπη η έξοδος.

Τα νέα στοιχεία φαίνεται πως στρέφουν τις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος στην αεροπορική εταιρεία Spanair, καθώς πληθαίνουν και οι μαρτυρίες για εγκληματική ανευθυνότητα της ισπανικής εταιρείας έναντι του επιβατικού κοινού. Πρώην κυβερνήτης της Spanair αποκάλυψε στην ισπανική εφημερίδα El Mundo ότι «η εταιρεία ασκεί πιέσεις στους μηχανικούς για να δίνουν άδεια στα αεροσκάφη να απογειωθούν, ακόμη κι αν δεν είναι έτοιμα. Αυτό το ξέρουν και οι πέτρες σε όλη την ισπανική αεροπορία».

Ωστόσο, η επιτροπή της Πολιτικής Αεροπορίας που διεξάγει την έρευνα δεν έχει δώσει καμία πληροφορία για την εξέλιξη της έρευνας, καθώς το πόρισμα από το περιεχόμενο των μαύρων κουτιών του αεροσκάφους αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links