Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-08-2008, 14:34:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Ευρωπαϊκή κάρτα υγείας



Ένα «έξυπνο» ηλεκτρονικό σύστημα που θα προσφέρει στους πολίτες της Ε.Ε. ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε 12 χώρες της Ευρώπης εγκρίνεται σύντομα και μέσα σε τρία χρόνια θα τεθεί σε εφαρμογή. Πρόκειται για το «S.O.S» (smart open services) δηλ. «Έξυπνες Ανοιχτές Υπηρεσίες». Μέσω του προγράμματος αυτού κάθε τουρίστας ή πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που λόγω δουλειάς π.χ. χρειάζεται να διαμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε χώρες της Ευρώπης, θα μπορεί να εφοδιάζεται με μια ηλεκτρονική κάρτα η οποία θα περιέχει το ιατρικό του προφίλ, αν του χορηγούνται κάποια φάρμακα, η δοσολογία κ.ο.κ. έτσι ώστε να μη χάνεται χρόνος και κάθε πρόβλημα υγείας που εμφανιστεί να μπορεί να αντιμετωπιστεί ευκολότερα από τις ιατρικές υπηρεσίες της δεύτερης χώρας που βρίσκεται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βήματος , μέχρι στιγμής οι χώρες που συμμετέχουν στο εγχείρημα είναι, εκτός από την Ελλάδα, η Αυστρία, η Τσεχία, η Γερμανία, η Δανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, η Σλοβακία, η Σουηδία και η Βρετανία. Η Σουηδία, μάλιστα, έχει αναλάβει και τον συντονισμό του επιχειρησιακού προγράμματος.

Η ηλεκτρονική κάρτα υγείας θα είναι άκρως χρήσιμη για περιστατικά που αφορούν χρόνιες παθήσεις ή προβλήματα για τα οποία η γνώση του ιστορικού είναι πολύ σημαντική όπως π.χ. αλλεργικές αντιδράσεις. Η βάση δεδομένων του ασθενούς θα μπορεί να εμπλουτίζεται από τους γιατρούς που τον παρακολουθούν σε κάθε χώρα, έτσι οι πληροφορίες θα είναι βοηθητικές και για τον γιατρό που παρακολουθεί τον ασθενή σε μόνιμη βάση.

Ζητήματα που μένουν να ρυθμιστούν σχετικά με τη νέα εφαρμογή είναι η διασφάλιση του ιατρικού απορρήτου – νομικό θέμα που διαφέρει από χώρα σε χώρα- καθώς και το θέμα της γλώσσας. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βήματος, οι αρμόδιες αρχές προσανατολίζονται σε μια δίγλωσση ηλεκτρονική «έκδοση» της κάρτας στη μητρική γλώσσα του ασθενούς και στα αγγλικά καθώς και στην αυτόματη μετάφραση στη γλώσσα της χώρας προορισμού, με τη συγκατάθεση του ασθενούς.

Το όλο εγχείρημα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την επόμενη τριετία θα διατεθούν 23 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση και ανάπτυξή του.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to geodon For This Useful Post:
cRc (26-08-2008)
Sponsored Links