Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-08-2008, 15:47:   #1
Κων/νος
ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ
 
Το avatar του χρήστη Κων/νος
 
Εγγραφή: Mar 2008
Περιοχή: ΑΛΦΑ@ΣΚΑΪ 103 Μαγνησία
Μηνύματα: 347
Thanks: 0
Thanked 100 Times in 68 Posts
My Mood:
Κων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished roadΚων/νος is on a distinguished road
Angry Εισήγηση για σαρωτικές αλλαγές στα βαρέα



Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί με δυναμικές κινητοποιήσεις


Σαρωτικές αλλαγές στο καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων προτείνει στο πόρισμά της η επιτροπή Εμπειρογνωμόνων.
Ειδικότερα, η επιτροπή προτείνει κατάργηση των μισών ειδικοτήτων και δημιουργία τεσσάρων κατηγοριών για τα υπόλοιπα επαγγέλματα.
Τις τελικές αποφάσεις θα λάβει η υπουργός Απασχόλησης τις επόμενες ημέρες, ενώ τα συνδικάτα προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις στην περίπτωση που γίνουν δεκτές οι εισηγήσεις της Επιτροπής.
Ο επιστημονικός σύμβουλος της ΓΣΕΕ Γιώργος Ρωμανιάς, που συμμετείχε στην Επιτροπή πριν την αποχώρηση της Συνομοσπονδίας, μίλησε για έλλειψη τεκμηρίωσης των προτάσεων της επιτροπής, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Στάθης Ανέστης, έκανε λόγο για δυναμικές κινητοποιήσεις.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να μειωθούν στα 2/3 οι εργαζόμενοι που θα εντάσσονται στα βαρέα και ανθυγιεινά, ενώ για να αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις σκοπεύει οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν να αφορούν μόνο τους νέους εργαζόμενους, δημιουργώντας έτσι εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.
"Μετά την σφαγή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με τον νόμο του Μαρτίου η κυβέρνηση σήμερα δείχνει την έξοδο στους εργαζόμενους στα βαρέα και ανθυγιεινά με πάγια τακτική της να κρύβεται πίσω από μια επιτροπή", δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Ο χρήστης Κων/νος δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links