Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 23-09-2008, 11:54:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Στον όμιλο RTL το 66,6% της Alpha Media


Ο όμιλος μέσων μαζικής ενημέρωσης RTL Group ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε ποσοστό 66,6% στην ελληνικό όμιλο Alpha Media Group που ελέγχει το τηλεοπτικό κανάλι Alpha TV, έναντι 125,7 εκατ. ευρώ, όπως μετέδωσε το Reuters.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο όμιλος RTL θα εκπροσωπείται στο δ.σ. του Alpha Media Group με πέντε, από τα συνολικά εννέα, μέλη, ενώ θα έχει και το δικαίωμα επιλογής του διευθύνοντος συμβούλου και του γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση της ελληνικής Αρχής Ανταγωνισμού και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του Οκτωβρίου ή του Νοεμβρίου.

«Η εξαγορά της Alpha Media Group προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για τη δημιουργία αξίας – για τους τηλεθεατές και τους διαφημιστές στην Ελλάδα, καθώς και για την ίδια την εταιρεία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου RTL, Gerhard Zeiler.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό όμιλο, η ελληνική τηλεοπτική διαφημιστική αγορά αυξήθηκε πάνω από τα 500 εκατ. ευρώ το 2007, από περίπου 300 εκατ. ευρώ το 2001, ενώ αναμένεται αύξησή της κατά 6%-7% μεσοπρόθεσμα.

Η Alpha Media Group είχε ετήσιες πωλήσεις περίπου 100 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον RTL, ο οποίος δραστηριοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές χώρες και αναζητεί νέες ευκαιρίες εξαγορών στη Γηραία Ήπειρο.

Ο γερμανικός όμιλος ανήκει στην πολυεθνική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Bertelsman, η οποία είχε ανακοινώσει τον προηγούμενο μήνα ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης της συμμετοχής της στον RTL στο 75% από 90%, ώστε να απελευθερώσει περισσότερες μετοχές του που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως τίμημα για πιθανές εξαγορές.
ΠΗΓΗ:Ναυτεμπορικη
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to Smell For This Useful Post:
korn (23-09-2008)
Sponsored Links