Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 25-09-2008, 08:15:   #1
Smell
.::HiTecH ManiaC::.
 
Το avatar του χρήστη Smell
 
Εγγραφή: Jun 2006
Περιοχή: Los Almyros
Μηνύματα: 3.357
Thanks: 1.421
Thanked 1.437 Times in 716 Posts
My Mood:
Smell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of lightSmell is a glorious beacon of light
Προεπιλογή Στα 32 δισ. το έλλειμμα των 4 μεγαλύτερων ταμείων


ΣTO 14% του ΑΕΠ ή στα 32 δισ. ευρώ αναμένεται να φτάσει το έλλειμμα των τεσσάρων μεγαλύτερων ασφαλιστικών φορέων της χώρας το 2055, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. Την εκτίμηση αυτή έσπευσε να μην αποδεχθεί η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη Πετραλιά, επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση ήδη υλοποιείται και τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Χθες μέλη της Αρχής, βασιζόμενα στις μελέτες που εκπόνησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας του ΟΗΕ (ILO), παρουσίασαν τα πρώτα στοιχεία από τις αναλογιστικές μελέτες για τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και το Tαμείο του Δημοσίου. Υπενθυμίζεται ότι το φως της δημοσιότητας έχουν δει αντίστοιχες μελέτες για το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, εξάγεται το συμπέρασμα ότι το συνολικό έλλειμμα του ΙΚΑ, του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του Tαμείου του Δημοσίου θα υπερτριπλασιαστεί από το 4% του ΑΕΠ, 9 δισ. ευρώ που ήταν το 2005 στο 14% του ΑΕΠ, 32 δισ. ευρώ.

Η αναλογιστική αρχή, βασιζόμενη στις μελέτες που εκπόνησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO), προτείνει την προώθηση αλλαγών σε πέντε άξονες.

Πρόκειται για:
Τη θέσπιση ενιαίου, γενικού ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης, με τις αιτιολογημένες εξαιρέσεις.
Τον καθορισμό ενιαίας μεθόδου υπολογισμού της σύνταξης.
Την αναπροσαρμογή των συνταξιοδοτικών παροχών.
Την καθιέρωση νέου, ενιαίου συστήματος παροχών υγείας, και την πρόβλεψη μεταβατικής περιόδου προσαρμογής, ώστε να θίγονται ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα
Τα μέλη της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα της πρόσφατης μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό, καθώς στην έκθεση επισημαίνεται ότι «το ασφαλιστικό, εμφανίζει τάσεις μελλοντικής επιδείνωσης και απαιτούνται έγκαιρες και ουσιαστικές παρεμβάσεις».

Απάντηση Πετραλιά

Aμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Απασχόλησης. Η υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πετραλιά, απαντώντας στις αιτιάσεις σχετικά με την μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ουσιαστικά «άδειασε» την Εθνική Αναλογιστική Αρχή.

Oπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου: «Η μελέτη κόστους 300.000 ευρώ που εκπόνησε το Διεθνές Γραφείο Εργασίας και την οποία επικαλείται η Αρχή, έχει ξεπεραστεί από τα γεγονότα, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήδη υλοποιείται, τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αλλά σε κάθε περίπτωση πιστοποιούν την αναγκαιότητα αναμόρφωσης του ασφαλιστικού που προώθησε η κυβέρνηση».
__________________

Ουδέν ατέκμαρτον, ουδέν τυφλόν.

Ο χρήστης Smell δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links