Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 08-10-2008, 16:51:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.919
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Εθνικό πάρκο η λίμνη ΒιστωνίδαΣτο ελληνικό Δημόσιο περιέρχεται η Βιστωνίδα, μετά την υπογραφή την Τρίτη (7/10) από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), η οποία ακυρώνει στην πράξη τις ανταλλαγές εκτάσεων της περιοχής από τη μονή Βατοπαιδίου και δεν επιτρέπει την εμπορική αξιοποίησή της.

Όπως αναφέρει το Βήμα της Τετάρτης (8/10), η Βιστωνίδα χαρακτηρίστηκε Εθνικό πάρκο απολύτου προστασίας και εκεί δεν μπορεί να κατασκευαστεί ούτε περίπτερο. ενώ με τον χαρακτηρισμό της ως λιμνοθάλασσας παύουν να ισχύουν τα όποια ιδιοκτησιακά δικαιώματα.

Ο κ. Σουφλιάς υπέγραψε την Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία οι υγροβιότοποι του Δέλτα Νέστου, της λίμνης Βιστωνίδας, με λιμνοθαλάσσια και λιμναία χαρακτηριστικά, της λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής τους χαρακτηρίζονται ως Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Την ΚΥΑ θα υπογράψουν και οι υπουργοί Ανάπτυξης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μακεδονίας- Θράκης.

Το Εθνικό Πάρκο χωρίζεται σε τρεις ζώνες προστασίας, όπου ορίζονται ρητά και περιοριστικά οι επιτρεπόμενες χρήσεις σε κάθε μία δραστηριότητα.

Η περιοχή της Βιστωνίδας, με λιμνοθαλάσσια και λιμναία χαρακτηριστικά και την περιλίμνια ζώνη, που ανήκει στο Δίκτυο Νatura 2000, κατατάσσεται στη Ζώνη Α1 απολύτου προστασίας της φύσης. Στη Ζώνη Α4, που σχηματίζεται από το Άλσος φωλιάσματος ορνιθοπανίδας περιοχής Λάγος, επίσης τίθενται κανόνες προστασίας.

Σε όλη την Α’ Ζώνη επιτρέπεται μόνο η επιστημονική έρευνα, διαχειριστικές δράσεις για την αναβάθμιση, διατήρηση ή και αποκατάσταση των χαρακτηριστικών στοιχείων των οικοσυστημάτων και των προστατευόμενων ειδών, η συντήρηση και αναστύλωση ιστορικών, πολιτιστικών μνημείων κ.ά.

Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links