Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-11-2006, 22:37:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Τελεσίγραφο στην Τουρκία


Την 6η Δεκεμβρίου δίνει ως καταληκτική ημερομηνία στην Τουρκία η Φιλανδική προεδρία προκειμένου να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο Τελωνειακής Ενωσης με την Κύπρο, προκειμένου να υπάρξει η εισήγησή της Κομισιόν για την ένταξή της στη Σύνοδο Κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου.


«Η πραγματική προθεσμία είναι πριν από την παρουσίαση των εισηγήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», δήλωσε ο Φιλανδός πρωθυπουργός Μάτι Βανχάνεν σε μια προσπάθεια να πιέσει ακόμα περισσότερο την τουρκική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιάλλακτη στάση της και να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της σε κυπριακά πλοία και αεροπλάνα, ώστε να ανταποκριθεί πλήρως στις ενταξιακές της υποχρεώσεις. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως ο ίδιος ξεκαθάρισε, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μπει στη διαδικασία να εξετάσει τις συνέπειες της τουρκικής αδιαλλαξίας, που ενδεχομένως να φέρουν επιπτώσεις στην ενταξιακή της πορεία.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ερντογάν επιμένει ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο, εάν πρώτα δεν τερματιστεί η απομόνωση των τουρκοκυπρίων. Η φιλανδική προεδρία, από την πλευρά της έχει θέσει ως στόχο να ολοκληρωθεί το ζήτημα στη Σύνοδο Κορυφής και για το λόγο αυτό, το δεκαπενθήμερο που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, καθώς θα ενταθούν οι πιέσεις προς την Τουρκία να αποδεχθεί την πρότασή της. Όπως τόνισε ο κ. Βανχάνεν, την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου αναμένει τις εισηγήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στη συνέχεια, θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τους υπουργούς Εξωτερικών στις 11 Δεκεμβρίου.
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links