Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-10-2008, 21:13:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Πέθανε ο Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ


Ο Γάλλος ηθοποιός Γκιγιόμ Ντεπαρντιέ, γιος του ηθοποιού Ζεράρ Ντεπαρντιέ, απεβίωσε αυτή τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008 από πνευμονία βαριάς μορφής. Ηταν 37 χρονών.
Στα χνάρια του πατέρα του
Ο Γκιγιόμ από μικρός μυήθηκε στο χώρο του κινηματογράφου. Ο πατέρας του τον έπαιρνε μαζί του στα γυρίσματα των ταινιών του. Σημείωσε μάλιστα εμφανίσεις σε κάποιες από αυτές, όπως στο Ζαν ντε Φλορέτ (1986), Συρανό ντε Μπερζεράκ (1990). Αλλά χρωστάει τον πρώτο του μεγάλο ρόλο στον σκηνοθέτη Αλαίν Κορνό για το κινηματογραφικό έργο Όλα τα πρωινά του κόσμου (1991). Ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές, ώσπου το 1996 ο Γκιγιόμ κέρδισε το βραβείο Σεζάρ Καλύτερης ελπίδας για την ταινία Οι μαθητευόμενοι του Πιερ Σαλβαντορί.

Η ενηλικίωση και τα προβλήματα
Από τότε το αστέρι του Γκιγιόμ αρχίζει να ανεβαίνει στο στερέωμα του γαλλικού σινεμά. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τα ναρκωτικά δεν τον εμποδίζουν να παρουσιάσει το Μάιο του 1999 στις Κάνες το έργο Pola X του Λεό Καράξ, όπου και ενσαρκώνει το γιο της Κατρίν Ντενέβ.
Οι επιτυχίες συνεχίζονται για κάποια χρόνια. Το 2003 η καριέρα του κάμπτεται. Λόγω μιας μόλυνσης που είχε προέλθει από ένα τροχαίο το 1995 και μετά από συνεχείς εγχειρήσεις χωρίς αποτέλεσμα, του ακρωτηριάζουν το δεξί του πόδι.
Τα προβλήματα υγείας δεν τον εμποδίζουν να συνεχίσει να εμφανίζεται τόσο στη μικρή όσο και στη μεγάλη οθόνη. Παίζει πάλι στο πλάι του πατέρα του Ζεράρ και της αδερφής του Ζουλί στην τηλεοπτική σειρά Οι καταραμένοι βασιλείς το 2005.
Σταθμός στην κινηματογραφική του καριέρα, ο ρόλος του στην ταινία του Ζακ Ριβέτ Μην αγγίζετε το τσεκούρι το 2007.
Επαναστάτης, καταραμένος, επιτυχημένος, ο Γκιγιόμ, γιος του διεθνώς αναγνωρισμένου Ζεράρ Ντεπαρντιέ, έφυγε νωρίς. Το γαλλικό σινεμά, το γαλλικό και διεθνές σινεφίλ κοινό έχασε μια φιγούρα διαφορετική από τις άλλες.


cosmo
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links