Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-10-2008, 23:26:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Αρχαία δίπλα στα σκουπίδια


Το σημαντικότερο ίσως πνευματικό κέντρο της ανθρωπότητας, η Ακαδημία Πλάτωνος, έχει αφεθεί στην τύχη του, αφού -όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι-, οι τουρίστες που συρρέουν καθημερινά για να δουν τα αρχαία της Ακαδημίας σκοντάφτουν σε σκουπίδια και λαμαρίνες που σκεπάζουν τα αρχαία.
Η εικόνα μαρτυρά ότι η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων δεν έφτασε ποτέ στην Ακαδημία Πλάτωνος. Αντιθέτως, στα όρια του πάρκου και δίπλα από το σταθμό του ΚΤΕΛ έχει σχηματιστεί μία χωματερή η οποία αποτελεί εστία μόλυνσης για την περιοχή.
Όπως καταγγέλλει στο ΣΚΑΪ το μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Ακαδημίας Πλάτωνος, Αναστασία Παπαγεωργίου, "τεράστιας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται παρατημένα δίπλα σε τόνους από λάστιχα αυτοκίνητων και λογιών ειδών άλλα σκουπίδια".
Ίδια εικόνα παρατηρείται και στο ναό του ήρωα Ακάδημου. Μια στοίβα από δεμένα καλώδια είναι έτοιμα προς καύση, ενώ πιο δίπλα το καμένο έδαφος μαζί με ξερά κλαδιά μαρτυρούν πως μέσα στο πάρκο κάποιοι βάζουν ανεξέλεγκτα φωτιά.
Στην οδό Δράκοντος, η οποία χωρίζει το Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος στη μέση, είναι παρατημένα σε ένα οικόπεδο αμφορείς, μάρμαρα και αλλά αρχαία αντικείμενα.
Επιπλέον, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για τα δύο πολυώροφα κτίρια τα οποία η Νομαρχία θα χτίσει ακριβώς απέναντι από 4 σχολεία.
Στα χαρτιά
Παρά τη σοβαρή προσπάθεια των αρχαιολόγων η ανάδειξη του πάρκου έχει μείνει στα χαρτιά. Η προϊσταμένη Γ' Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών, Νικολέττα Δίβαρη - Βαλάκου, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ την ελπίδα να δοθεί η δέουσα προσοχή στην προσπάθεια για την ανέγερση του μουσείου σε ένα τμήμα του άλσους και να καθαριστούν κάποιοι χώροι που πρέπει να βελτιωθούν.
Ο ΣΚΑΪ, στο πλαίσιο καμπάνιας για τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, διοργανώνει συναυλία με ελεύθερη είσοδο στo Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος την Κυριακή 2 Νοέμβριου, στις 4 το απόγευμα, προκείμενου οι επίσημοι φορείς αλλά και οι πολίτες να αναλάβουν δράσεις.

Η συναυλία θα γίνει με την συμμετοχή των Διονύση Τσακνή και Χρήστου Θηβαίου.


skai
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
The Following User Says Thank You to ilias For This Useful Post:
geodon (29-10-2008)
Sponsored Links