Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-11-2008, 19:16:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Με νέα σχέση ανταλλαγής μετοχών η συμφωνία Πειραιώς-Proton Bank


Σε συμφωνία για την απόκτηση ποσοστού 31,3147% του μετοχικού κεφαλαίου της Proton Bank, μέσω ανταλλαγής μετοχών, κατέληξε η Τράπεζα Πειραιώς, ύστερα από νέα πρόταση ομάδας μετόχων της πρώτης, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση.
Η σχέση ανταλλαγής που συμφωνήθηκε είναι 8,25 μετοχές της Proton Bank για κάθε μία μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς και αντιστοιχεί στις τιμές κλεισίματος των δύο μετοχών στο ΧΑ της Παρασκευής 31/10/08.
Έτσι, θα ανταλλαγούν 19.629.247 μετοχές της Proton Bank με 2.379.303 μετοχές Τράπεζας Πειραιώς από το απόθεμα ιδίων μετοχών της (treasury stock), όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Η αρχική συμφωνία εξαγοράς της Proton έληξε άδοξα λόγω των διαφορετικών εκτιμήσεων αγοραστή και πωλητή αναφορικά με την αποτίμηση, διάσταση η οποία προέκυψε κατά το due diligence. Η διοίκηση της Proton δήλωσε τότε ότι επρόκειτο να κάνει χρήση του πακέτου μέτρων για τη στήριξη του τραπεζικού συστήματος και πραγματοποίησε επαφές με άλλα τραπεζικά ιδρύματα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Υπό την αρχική συμφωνία, η Πειραιώς θα αποκτούσε το 27% της Proton με ανταλλαγή μετοχών και συγκεκριμένα, 5,5 μετοχών της Proton για μία μετοχή της Πειραιώς. Με βάση το κλείσιμο, πριν την ανακοίνωση της συμφωνίας και τη σχέση ανταλλαγής, η αποτίμηση για την Proton ήταν 2 ευρώ ανά μετοχή, με τον τίτλο να διαμορφώνεται εκείνη τη στιγμή στα 3,96 ευρώ.
Χθες, η μετοχή έκλεισε στα 1,15 ευρώ. Οι πληροφορίες έφεραν την Πειραιώς να ζητεί, με βάση τα ευρήματα του due diligence, χαμηλότερη αποτίμηση και σχέση ανταλλαγής μίας μετοχής της Πειραιώς για 7 της Proton, ενώ η παρούσα διαπραγμάτευση κινείται σε ακόμη χαμηλότερο επίπεδο, λόγω και της υποχώρησης των κεφαλαιοποιήσεων.
Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς αποφάσισε στις 4/11/08 να αναστείλει προσωρινά την εκτέλεση του Προγράμματος Επαναγοράς Ιδίων Μετοχών, το οποίο θεσπίσθηκε με την από 03.04.2008 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.



zougla
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links