Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 17-11-2008, 17:15:   #1
geodon
Moderator
 
Το avatar του χρήστη geodon
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 10.918
Thanks: 2.530
Thanked 1.978 Times in 1.430 Posts
My Mood:
geodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to allgeodon is a name known to all
Προεπιλογή Άρχισε η δίκη για τη δολοφονηθείσα Πολιτκόφσκαγια



Στο εδώλιο κάθονται ορισμένοι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη συνωμοσία και όχι για το φόνο της δημοσιογράφου Άννα Πολιτκόφσκαγια, η οποία έχασε τη ζωή της πριν δυο χρόνια – στις 7 Οκτωβρίου 2006 - έξω από την κατοικία της στο Μόσχα.

Πρόκειται για μια δολοφονία η οποία εκτιμάται ότι διετάχθη από το Κρεμλίνο – καθώς η μάχιμη δημοσιογράφος ερευνούσε τις ρωσικές βιαιότητες στην Τσετσενία και ήταν μια από τους πλέον σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης Πούτιν - και γι’ αυτό είναι ελάχιστες οι ελπίδες ότι θα ανακαλυφθεί ο ηθικός αυτουργός.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε στρατιωτικό δικαστήριο και θα είναι ανοιχτή σε ακροατήριο, παρόλο που αρχικά υπήρχαν πληροφορίες ότι θα ήταν κεκλεισμένων των θυρών, καθώς ενδέχεται να γίνει αναφορά σε έγγραφα που χαρακτηρίζονται «μυστικά» από τις ρωσικές Αρχές.

Πολλοί συνάδελφοι και άλλοι υποστηρικτές της Πολιτκόφσκαγια μιλούν για μια δίκη-φάρσα. «Πώς μπορούν να λένε ότι η έρευνα έχει ολοκληρωθεί όταν δεν έχει συλληφθεί ούτε ο δολοφόνος, ούτε αυτός που διέταξε τη δολοφονία» δηλώνει ο ρώσος δημοσιογράφος Γκριγκόρι Πάσκο.

Συνολικά, τέσσερις άνδρες βαρύνονται με τις κατηγορίες της εμπλοκής σε συνωμοσία για τη δολοφονία της Άννα Πολιτκόφσκαγια και όχι για το φόνο. Όπως αναφέρει το BBC, δεν είναι σαφές εάν θα καθίσουν στο εδώλιο και οι τέσσερις.

Πρόκειται για ένα πράκτορα των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, ένα πρώην αστυνομικό και δύο αδέλφια από την Τσετσενία. Ο Ραστάν Μακμούντοφ, ο οποίος πιστεύεται ότι έριξε τη μοιραία σφαίρα που έκοψε το νήμα της ζωής της άτυχης δημοσιογράφου, διαφεύγει της σύλληψης, όπως και το άτομο ή τα άτομα που διέταξαν τη δολοφονία της.

Η Πολιτκόφσκαγια, η οποία εργαζόταν στη μικρής κυκλοφορίας εφημερίδα Novaya Gazeta, είναι η 13η δημοσιογράφος που δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με την Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων, που εδρεύει στις ΗΠΑ.


Πηγή : cosmo.gr
__________________

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ
Ο χρήστης geodon δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links