Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 29-12-2008, 17:29:   #1
ilias
VIP
 
Εγγραφή: Nov 2006
Μηνύματα: 7.753
Thanks: 111
Thanked 855 Times in 534 Posts
ilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the roughilias is a jewel in the rough
Προεπιλογή Πρωτοχρονιά στη διαδήλωση


Χιλιάδες υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού Θακσίν Σιναγουάτρα περικύκλωσαν το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης απαιτώντας εκλογές από τη νέα κυβέρνηση και απειλούν να παραμείνουν έξω από το κτίριο ως και μετά την αλλαγή του χρόνου.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να οδηγήσει την Ταϊλάνδη ξανά στο χάος όπως είχε συμβεί επί μήνες με την προηγούμενη κυβέρνηση και την πολυήμερη πολιορκία των αεροδρομίων στη Μπανγκόκ, με τη διαφορά ότι τότε βγήκαν στους δρόμους και αντίπαλοι του Θακσίν.

Η πολιτική αστάθεια επηρεάζει τον τουρισμό της χώρας που πλήττεται από την οικονομική κρίση και οι διαδηλωτές που βρίσκονται έξω από το κοινοβούλιο προέρχονται από τη «Δημοκρατική Συμμαχία εναντίον της Δικτατορίας».

Με τη νέα τροπή τα μέλη της κυβέρνησης και οι βουλευτές των κομμάτων δεν μπορούν να προσεγγίσουν το κτίριο της Βουλής, οπότε και δεν είναι δυνατόν να ανακοινωθούν τα νομοθετικά μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν μέχρι την 7η Ιανουαρίου.

Οι οπαδοί του Σιναγουάτρα θεωρούν ότι η παρούσα κυβέρνηση του 44χρονου Αμπισίτ προήλθε από εικονικό πραξικόπημα με την υποστήριξη των στρατιωτικών και άλλων κέντρων εξουσίας.

Ο Θακσίν Σιναγουάτρα ανετράπη από τον στρατό το 2006 και ζει εξόριστος στη Βρετανία, ενώ αντιμετωπίζει πιθανότητα φυλάκισης σε περίπτωση επιστροφής του στην Ταϊλάνδη καθώς εκκρεμούν εναντίον του κατηγορίες για διαφθορά.

Ο Σιναγουάτρα που έχει αναφερθεί ως ο πιο πλούσιος άνθρωπος της χώρας εμφανίζεται να έχει χάσει τεράστια ποσά επενδύσεών του σε τοξικά ομόλογα και οι αντίπαλοί του ισχυρίζονται ότι υποδαυλίζει την πολιτική αστάθεια για να προετοιμάσει την επιστροφή του και νέο γύρο πλουτισμού.

Είχε επιστρέψει στην Ταϊλάνδη τον Φεβρουάριο αλλά υποχρώθηκε να φύγει ξανά προκειμένου να γλυτώσει τη φυλακή και έχει καταδικαστεί ερήμην.





protothema
__________________
Ο χρήστης ilias δεν είναι συνδεδεμένος   Απάντηση με παράθεση
Sponsored Links